Liderul PSD Marian Vanghelie a declarat sambata ca are informatii potrivit carora Omar Hayssam ar fi sponsorizat candidatura lui Traian Basescu din 2000 la Primaria Capitalei si pe cea din 2004 la presedintie si ca trezorierul acestuia, Gheorghe Albu, s-ar fi intalnit cu omul de afaceri sirian.
"Daca maine apare ca in anul 2000, cand a candidat la Primarie, si in 2004 la Presedintie, Traian Basescu a luat sponsorizari de la Omar Hayssam? Sunt informatii publice. Eu sunt sigur ca in perioada urmatoare vor aparea informatii", a declarat Vanghelie la RTV. Primarul sectorului 5 nu a precizat care sunt sursele sale de informatii si nici nu a prezentat documente in acest sens. Vicepresedintele PSD a mai afirmat recent ca ar exista inregistrari compromitatoare la adresa lui Traian Basescu referitoare la o legatura a sefului statului cu controversatul om de afaceri, fost membru PSD.

Vanghelie a spus ca trezorierul campaniei electorale a lui Traian Basescu din 2000 si 2004, Gheorghe Albu, s-ar fi intalnit in locuri publice cu Omar Hayssam, in restaurante. "Eu am aflat acum, poate altii au aflat mai demult", a declarat primarul sectorului 5. El a adaugat ca i-au parvenit informatii atunci cand Basescu a schimbat sefii serviciilor secrete.

Vanghelie sustine ca ar fi "amenintari normale" ca va fi "arestat in perioada urmatoare, daca Traian Basescu castiga".

Vanghelie a fost mentionat in mai multe randuri de catre presedintele Traian Basescu si lideri ai PDL intre cei care ar fi avut acces la informatii ale serviciului secret al MAI, iar liderul PSD a sugerat ca ar fi in posesia unor documente din arhivele serviciilor secrete.

Criza rapirii jurnalistilor: Ce intelegere a avut Hayssam cu "Profesorul" Basescu?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.