Jurnalul National a publicat ieri un document care vulcanizeaza, intr-un moment delicat din punct de vedere politic, subiectul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak si a fugii sirianului Omar Hayssam, implicat in aceasta rapire.
Potrivit Jurnalul National, Hayssam ii solicita printr-o scrisoare doctorului Yassin sa ii ceara lui Basescu, denumit aici "Profesorul" sa-si respecte intelegerea si ii ofera asigurari acestuia ca el nu-si va incalca promisiunile.

Este o scrisoare pe care omul de afaceri Omar Hayssam i-a trimis-o din arest doctorului Mohamad Yassin, emisarul asumat oficial al lui Traian Basescu in criza ostaticilor, si din care reiese ca ar fi existat un aranjament intre Omar Hayssam si Basescu, in care sirianului ii era asigurata libertatea, insa cu anumite conditii.

Din toate afirmatiile spectaculoase ale lui Omar Hayssam se detaseaza pasajul in care sirianul scrie: "sa nu poata dusmanii sai sa se foloseasca de acest subiect impotriva sa, ba el l-a folosit impotriva lor si asa trebuie sa ramana", noteaza publicatia centrala.

Jurnalul National da publicitatii documentul de corespondenta dintre Hayssam si Yassin, in traducere autorizata, aflat la dosarul rapirii de la Parchetul General. Scrisoarea poate fi accesata aici. Gardianul publica, la randul sau, aceasta corespondenta.

Tema este preluata si de catre Cotidianul care evidentiaza mai multe aspecte foarte suspecte in legatura cu Omar Hayssam si Traian Basescu. "In calitate de sef al statului, presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si candidat la al doilea mandat prezidential, Traian Basescu are obligatia de a raspunde la cel putin zece intrebari legate de cazul <<Hayssam>>", subliniaza publicatia citata.

Pana la alegeri, Traian Basescu are tot timpul sa vina cu explicatii in fata unui popor prostit, patru ani, pe tema rapirii de la Bagdad si pe cea a "fantomelor" din spatele lui Omar Hayssam, comenteaza Cotidianul.
  • Cine si cand a stabilit codul "Profesorul" pentru personajul enigmatic care apare in stenogramele declasificate ale convorbirilor telefonice dintre procurorul Ciprian Nastasiu si Omar Hayssam?
  • Care a fost motivul pentru care procurorii, desi stiau de multa vreme de existenta unui pasaport fals pe numele lui Hayssam, nu au anchetat aceasta infractiune?
  • A existat un troc intre asa-numitii atentatori si presedintele Basescu? Privea acest troc eliberarea lui Hayssam?

Aceste sunt doar cateva aspecte suspecte in cazul Hayssam, pe care jurnalistii de la Cotidianul le evidentiaza, si de elucidarea carora, depinde doar onestitatea presedintelui Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.