Liderii UDMR si PC s-au abtiut ieri de la declaratii transante privind alegerile anticipate. Cele doua partide aflate la guvernare s-au opus constant organizarii unui scrutin inainte de teremn de teama sa nu-si piarda locul in parlament. UDMR se teme ca nu si-ar putea mobiliza electoratul la urne, iar partidul lui Voiculescu este constient ca fara o alianta cu un partid puternic, cum a fost PSD la alegerile din noiembrie, nu are nici o sansa.

UDMR va adopta astazi o reuniune de urgenta a Comisiei Operative care va lua o decizie privind solidaritatea cu Alianta in procedura de declansare a alegerilor anticipate. fara voturile impotriva ale UDMR si PUR exista sanse ca viitorul cabinet de tranzitie sa fie investit cu puteri depline, ceea ce ar da peste cap planul Aliantei si ar adanci criza politica.

Ieri, UDMR parea mai degraba inclinat sa nu se alature Aliantei. "Alegerile anticipate in mod sigur vor activa clauza de salvgardare, care va amana integrarea Romaniei in UE. E un semnal extrem de negativ. Pe de alta parte, eu nu cred ca anticipatele rezolva incidentul constitutional creat dupa decizia de miercuri a Curtii Constitutionale.

E ca si cum ai spune ca nu poti sa construiesti o autostrada pentru ca CFR este in greva", ne-a declarat Gyorgy Frunda, presedintele Consiliului Reprezentantilor Unionali. Surprinzator de ambiguu a fost purtatorul de cuvant al partidului lui Voiculescu, care a anuntat o decizie finala dupa intalnirea dintre liderul PC si Calin Popescu-Tariceanu. Bogdan Ciuca: "In cursul zilei de vineri, cel tarziu sambata, va avea loc o intalnire intre Dan Voiculescu, presedintele PC, si premierul Tariceanu. Pozitia noastra va fi pentru o solutie care sa dea stabilitate tarii. Daca domnul Tariceanu va aduce argumente din care sa reiasa ca anticipatele vor aduce stabilitate, atunci vom merge pe anticipate".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.