Liderul executiv al PSD, Adrian Nastase si-a lansat ieri, la sase luni dupa ce a devenit deputat, cabinetul parlamentar unde are de gand sa dea consultatii juridice si sa consilieze muritorii de rand.

Cabinetul, asezat vis-a-vis de Ministerul Adminitratiei si Internelor este modest si neincapator, mai ales daca stam sa ne gandim la gusturile extravagante ale ex-premierului: o anticamera din care lipseste o secretara, dar Nastase se gandeste sa scoata postul la concurs, si biroul propriu-zis. Biroul este inzestrat cu un covor persan de rand, cu mobilier simplu si usor uzat (un birou si un fiset), un televizor simplu si doua tablouri pe peretii cojiti.

Pe unul dintre birourile second-hand din sala de asteptare a cabinetului, consilierii lui Nastase au uitat sa dezlipeasca un abtipild cu chipul lui Ion Iliescu. Singurele obiecte din cabinet care demasca gusturile rafinate ale lui Nastase sunt fotoliul de ditamai presedintele de Camera si computerul de ultima generatie. In rest, pe fiset Nastase si-a plasat ultimele creatii publicistice si, bineinteles, mai multe exemplare din Constitutie si statutul PSD.

Despre modestia biroului de consultanta, Nastase a spus ironic ca este cauzata de pozitia PSD, aceea de partid de Opozitie. "Asta e opozitia social-democrata. Dar este foarte bine plasat, are avantajul ca se afla la parter, zona e intens populata", a spus liderul PSD. Nastase nu a putut sa le spuna ziaristilor cat va costa chiria biroului sau de ales, dar a asigurat pe toata lumea ca aceasta va fi platita din propria simbrie de parlamentar.

Zilele in care Nastase poate fi gasit la cabinet sunt, de fapt, doar una: in fiecare joi, de la 13.00 la 15.00. Activitatea a fost inceputa insa cu stangul pentru ca Nastase a chiulit din prima zi in care ar fi trebuit sa dea consultante. Motivele au fost insa obiective, Nastase a trebuit sa ajunga la Senat, pentru sedinta Birourilor Permanente reunite. Plecand in graba de la sediul biroului de parlamentar, Nastase le-a urat din mers ziaristilor sa "traiasca bine".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.