Departamentele PSD conduse de Adrian Nastase lucreaza de zor pentru pregatirea noilor initiative legislative si a noilor strategii guvernamentale. Presedintele executiv al PSD vrea sa vina la toamna cu o vziune alternativa de guvernare.

Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a declarat, ieri - la o zi dupa videoconferinta cu "prefectii" social-democrati pe tema inundatiilor - ca este foarte multumit de ceea ce s-a intamplat la nivelul departamentelor ultimele trei-patru saptamani. Nastase a precizat ca social democratii au avut "activitate extrem de intensa, la nivel de departamente", unde au fost alese structurile de conducere. El a subliniat ca a inceput "un joc pe tot terenul, om la om" intre cei aproape 800 de membri ai departamentelor si activitatile guvernamentale.

Nastase a adaugat ca pregateste pentru 1 septembrie "un ansamblu de strategii guvernamentale", pe care le va imbunatati si le va supune dezbaterii publice. El a explicat ca monitorizarea zilnica a Guvernului nu este suficienta si vrea sa vina cu "o viziune alternativa de guvernare".

"Ministerele" lui Nastase vor lucra toata vara, avand sedinte operative in fiecare zi. Nastase a precizat ca, in intalnirea cu presedintii de departamente, au stabilit strategia de lucru atat pe vara, cat si pentru toamna. El a adaugat ca a decis si un calendar de activitati in teritoriu, astfel incat activitatea departamentelor sa se dezvolte nu doar la nivel central, ci si intr-o legatura foarte stransa cu colegii din teritoriu.

Presedintele executiv al PSD a anuntat ca pana la 1 august departamentele de administratie, afaceri interne si politici regionale vor pregati un proiect de lege in ceea ce priveste reforma in administratie. Nastase a explicat ca proiectul vine ca o continuare a eforturilor din acest an ale PSD cu privire la aplicarea angajamentelor pentru aderarea la UE. El a precizat ca membrii PSD doresc sa realizeze "un numar mult mai mare de initiative legislative", cuprinse in programul legislativ, pe care l-au anuntat in campania electorala si care trebuia sa fie fundamentul legislativ pentru guvernarea lor.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.