Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca daca Executivul Boc va fi demis prin motiune, presedintele Traian Basescu va incerca sa propuna partidelor inainte de alegeri o formula cat mai stabila de guvernare.
"In primul rand, constitutional, presedintele este obligat sa organizeze discutii cu partidele. Poate sa poarte niste discutii pentru realizarea unui Guvern care sa duca doar lucrurile pana dupa alegeri sau poate sa poarte discutii incercand sa gaseasca o formula care sa fie o formula de mai lunga durata", a declarat Berceanu, la Pro TV, intrebat ce crede ca va face presedintele Basescu in caz ca motiunea de cenzura trece, informeaza NewsIn.

Liderul democrat-liberal a sustinut ca in opinia sa, seful statului nu va amana procedurile pentru desemnarea unui premier .si ca va incerca sa discute cu partidele chiar inainte de alegeri pentru o formula stabila. "Discutand foarte mult, lucrurile se pot intinde. Eu nu cred ca domnul Basescu este genul care sa incerce sa rezolve lucrurile prin temporizare, cum se zicea mai demult la fotbal, adica prin intinderea unor discutii si proceduri pana cand trec alegerile. Eu cred ca presedintele va incerca sa discute cu partidele cat mai repede o formula cat mai solida si mai stabila", a opinat ministrul, mentionand totusi ca "presedintele n-are cum sa faca niste referiri sau sa decida niste lucruri pana cand nu vede ce se intampla".

Referitor la soarta Guvernului Boc, Berceanu a explicat ca, daca motiunea programata marti va trece, acesta va ramane in functie pana cand se va propune in Parlament o alta formula. Chiar daca trece de obstacolul motiunii, Guvernul Boc nu va avea prea mult timp liniste, a sugerat Berceanu, estimand ca peste putin timp va fi depusa alta motiune de cenzura. "Eu pot sa va spun ca daca motiunea trece, noi vom ramane inca o zi, sau inca sapte, sau inca noua, pana cand Parlamentul va vota un alt Guvern proaspat votat si care va veni sa ne inlocuiasca. Daca motiunea nu trece, ne vedem de treaba in continuare pana la urmatoarea motiune, adica, probabil, inca putin", a spus el.

Radu Berceanu a mai declarat ca un Guvern de tehnocrati pana la alegeri este un scenariu putin probabil pentru ca ar fi slab si ar avea aceeasi soarta cu "un ghemotoc de hartie" cu care se joaca o mata. "Sa stiti ca despre Guverne de tehnocrati se discuta cam de mult timp prin Romania si e pacat ca nu s-a facut o data o experienta ca sa se vada cam ce inseamna chestiunea asta. Un Guvern de tehnocrati este o grupa de oameni, care chipurile sunt ministri, si cu care toti se joaca cum se joaca mata cu un ghemotoc de hartie. Da? Mai da o laba din partea asta, mai da o laba din partea ailalta... N-are nicio sustine, n-are nimic. Cand cuiva ii place ce a facut un ministru, il lauda si toti ceilalti il critica, si asa mai departe. Nimeni n-are nicio responsabilitate, decat ei (n.r. ministrii), ceea ce nu cred ca ne trebuie in aceste trei luni in care, eventual, urmeaza sa ne croim toate lucrurile pentru anul viitor", a opinat ministrul Transporturilor.

Un Guvern de tehnocrati, o propunere pe care au inaintat-o PNL si PSD pentru perioada de pana in alegeri, ar fi putin sustinut de partide, a mai spus Berceanu, care a amintit si ca "in Romania noi avem apucatura in care nici Guvernele politice nu sunt sprijinite de partidele politice".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.