Raportul Comisiei juridice prin care se propune inceperea urmaririi penale impotriva fostului ministru al Tineretului si Sportului pentru delapidare, va fi supus votului astazi, in plenul Camerei Deputatilor, prin procedura votului secret cu bile.
Pe 29 septembrie, Comisia juridica a adoptat raportul in care este propusa inceperea urmaririi penale. Comisia a adoptat, cu 12 voturi favorabile, 8 "impotriva" , decizia de a trimite plenului propunerea de cerere a urmaririi penale in cazul Ridzi pentru delapidare, fapta ce face obiectul raportului Comisiei de ancheta. Initial, Buda a supus la vot propunerea potrivit careia raportul Comisiei de ancheta ar fi lovit de nulitate absoluta, versiune respinsa cu 13 voturi "impotriva", si doar 9 favorabile.

Apoi, presedintele Comisiei a propus sa se adopte hotararea potrivit careia, pe fond, nu exista in raport elemente care sa justifice solicitarea de incepere a urmaririi penale impotriva lui Ridzi, si aceasta propunere fiind respinsa.

Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, le-a cerut deputatilor sa nu voteze Raportul Comisie juridice care recomanda urmarirea sa penala, pentru a nu legitima paralelismul dintre o comisie parlamentara si o ancheta penala si pentru a nu face un abuz. "Va cer sa nu votati raportul Comisiei de ancheta, in caz contrar ati legitima, asa cum si Comisia juridica prin votul sau consultativ incearca sa va determine sa faceti, un abuz, ati da valoare unui act nul de drept si ati genera consecinte nule din punct de vedere juridic. A nu vota sau a da un vot negativ inseamna a reda Parlamentului imaginea de garant al respectarii principiilor constitutionale intr-un stat de drept", a pledat Ridzi in plen, la inceputul dezbaterii pe marginea Raportului Comisiei juridice cu privire la inceperea urmaririi penale impotriva sa.

Fostul ministru a rostit in fata Parlamentului un discurs lung- incheiat cu huiduieli din partea colegilor parlamentari prezenti la sedinta de plen, in care si-a sustinut nevinovatia si a condamnat atitudinea membrilor Comisiei de ancheta care a cercetat cheltuirea de catre Ministerul Tineretului a banilor pentru organizarea Zilei Tineretului.


Camera Deputatilor decide tot astazi, soarta Elenei Udrea

Secretarul Camerei Deputatilor, Dumitru Pardau a anuntat, la finalul sedintei de ieri a Biroului Permanent, ca raportul Comisiei de ancheta Udrea va fi dezbatut in plen tot marti, intre orele 11.00 si 11.30. Apoi, deputatii vor decide prin vot daca vor trimite raportul la Comisia juridica, ce urmeaza sa se pronunte in ceea ce priveste cererea de urmarire penala a ministrului Turismului, Elena Udrea.

Raportul nu a fost trecut pe ordinea de zi a plenului de luni deoarece a lipsit proiectul de hotarare privind raportul. "Este necesar un proiect de hotarare care trebuie sa insoteasca acest raport. Proiectul va intra in Biroul Permanent de marti, de la ora 9.30", a precizat Pardau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.