Primarul Capitalei s-a lansat ieri in cursa prezidentiala cu un discurs lipsit de obiective, dar idealist si utopic, cu note dintr-o Romanie dinainte de '89.
Primarul general al Capitalei si-a inceput campania cu un discurs care aminteste de o combinatie intre discursul lui Traian Basescu din 2004 si a celor sustinute de Corneliu Vadim Tudor. "20 de ani de tranzitie mincinoasa se opresc azi aici. Sunt doctor iar eu iau diagnostic si apoi tratament. Romania e pe un drum gresit si prost condusa. Romania e ingenunchiata de politicieni si saracita de actiunile lor. Romania este blocata. Oamenii sunt dominati de grija zilei de maine. Dezorientarea si lipsa de perspectiva a oamenilor este acuta. Avem o societate dezbinata in care unii isi permit orice, iar ceilalti, cei multi, traiesc umiliti cu grija zilei de maine", a declarat Oprescu in fata audientei.

Oprescu i-a acuzat pe politicieni de frauda electorala si le-a garantat romanilor ca ii va scapa de haos si minciuni. "Ne vom lupta cu liderii partidelor care au planuit sa comita frauda electorala. Liderii partidelor au pacalit mii de oameni si au mimat grija pentru populatie – sunt toti o apa si un pamant. Acestia s-au folosit de sustinatorii partidelor ca sa se imbogateasca. A venit vremea sa se schimbe ceva in Romania – daca au puterea sa se schimbe, atunci sa o faca, daca nu, sa dispara. Sa termine balciul, sa-si franeze lacomia, sa lase Romania. Singura solutie este sa <Spargem gasca>", a cpntinuat Sorin Oprescu.

Discursul populist al primarului a continuat in acelasi tot agresiv si promitator. "Asa nu se mai poate – ca om, tata, bunic, primar, politician – eu unul nu mai pot. Cand ies in strada nu ma intalnesc niciodata cu carnete de partid ci cu romani. Fiindca nu am trait din politica mi-a dat voie sa vad lucid jocurile politice. Liderii partidelor politice traiesc in lumea lor, departe de ceea ce conteaza pentru oamenii pe care ar trebui sa ii reprezinte. Eu am plecat din mediul politic pentru ca am simtit ca numai independent imi pot face bine munca. Ne creem iluzia ca putem trece peste haos, minciuna si furturi politice, incercam sa traim in normalitate, dar nu e de ajuns ca numai unii dintre noi sa isi faca bine munca, pentru ca mereu se afla puteri care se opun, pentru ca succesul nostrum insemna esecul lor", a mai spus Oprescu, amintind de discursurile vulcanice ale lui Vadim Tudor din fata populatiei.

"Sa ne amintim de decembrie '89 – pentru aceasta idee de libertate am decis sa candidez la presedintia Romaniei", acesta a fost momentul in care Oprescu si-a anuntat oficial candidatura.

Romania lui Sorin Oprescu

Primarul populist a declarat ca va candida ca independent, fara obligatii politice. "Candidez ca un om care a trecut prin multe, care spera ca in Romania sa se poata trai normal. Romanilor le lipseste un presedinte care sa-i uneasca. Voi chema alaturi de mine oameni care au valoare pentru ceea ce sunt si au facut, nu pentru ca apartin vreunui partid politic. Voi lucra cu intreaga societate si sunt sigur ca voi reusi. Am trait prea mult timp fortati sa ne zbatem in pile si relatii. Candidatura mea e un apel la independenta, a noastra, a tuturor. Avem dreptul sa fim oameni si sa ne bucuram de viata. Lasand politica la o parte sunt si eu in primul rand om. Vad cum romanilor le-a pierit zambetul, parca nimic nu ne mai bucura. De ce acum cand avem atatea liberatati nu ne mai putem bucura de nimic. Avem nevoie de un nou inceput. Eu vreau o Romanie normala. In Romania mea fiecare cetatean este protejat de lege, statul cheltuie banii in mod transparet, isi indeplinesc vbisurile, niciun cetatea nu este ignorat, banii publici ajung acolo unde este nevoie de ei: spitale, drumuri, scoli. In Romania mea politica nu este dominata de ura, nimeni nu are voie sa-i umileasca pe romani, nu ajungi la putere ca sa te razbuni si ca sa te imbogatesti", a incheiat Oprescu.

Cozmanca ii garanteaza lui Oprescu jumatate din electoratul lui Geoana


Bogdan Teodorescu: Oprescu intelege sa nu ne faca prosti in fata


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.