Aproximativ doua treimi din cele 2,8 miliarde pe care CNAS le poate utiliza in 2009 pentru contractarea serviciilor medicale si medicamentelor, cu plata in 2010, vor fi utilizate pentru eliberarea de medicamente la farmacii si in cadrul programelor de sanatate, a decis Guvernul.
Premierul Emil Boc a anuntat, la finalul sedintei Executivului, ca s-a decis modul in care vor fi repartizate cele 2,8 miliarde de lei reprezentand valoarea serviciilor medicale si a medicamentelor pe care CNAS le poate contracta suplimentar in 2009 si care pot fi decontate in 2010, informeaza NewsIn.

"Prin utilizarea creditelor de angajament am rezolvat problema crizei din sanatate cu privire la plata serviciilor medicale, a medicamentelor de la farmacii, a programelor de sanatate si a serviciilor de ambulanta", a declarat premierul, potrivit Wall-Street.

Astfel, cea mai mare suma - respectiv 2 miliarde de lei - va fi utilizata pentru "asigurarea continuitatii in eliberarea de medicamente la farmacii si in cadrul programelor de sanatate", 625 de milioane de lei - pentru achizitionarea de medicamente si materiale in spitale, 30 de milioane de lei - pentru decontarea serviciilor de ambulanta, iar 55 de milioane de lei - pentru decontarea serviciilor medicilor de familie. Alte 60 de milioane de lei - pentru serviciile de hemodializa si dializa peritonala, iar 30 de milioane au fost alocate pentru specialitati paraclinice.

"Incepand de marti, aceste sume vor fi operationale si se vor vedea consecintele deciziei luate (...) Din suma de bani pe care o avem astazi disponibila - de 3,2 miliarde de lei - altii decat cei 2,8 miliarde, vom putea achita in continuare drepturile salariale in spitale si la serviciile de ambulanta, precum toate celelalte cheltuieli cu medicamentele de la farmacii sau din cadrul programelor de sanatate", a declarat Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.