Liderul onorific al PSD, Ion Iliescu,a declarat vineri ca il sustine fara rezerve pe Mircea Geoana la Presedintie, pentru ca a acumulat experienta politica necesara, fostul presedinte marturisind ca alegerea sa nu este una in numele sentimentelor si a inimii, ci a ratiunii si a interesului tarii.
"Ma intreaba lumea de ce il sprijin eu pe Mircea Geoana. Substratul intrebarii il intelegeti cu totii. Le raspund lor si va raspund si dvs.: Daca ar fi sa judec instinctual, as avea motive sa-mi exprim reticenta si toti intelegeti de ce. Dar am acumulat o experienta de viata suficient de mare, o viata in care am gustat de toate: si bucurii si satisfactii si dezamagiri, deseori provocate de unii pe care i-am sprijinit. Dar, dincolo de aceste lucruri, eu nu judec cu inima, cu sentimentele, eu judec cu ratiunea, am invatat in viata un lucru esential: in politica si in viata de stat trebuie sa ai forta sa treci peste resentimente, sa pui pe prim-plan ratiunea, interesul tarii. Asta fac si azi", a declarat Ion Iliescu, la congresul extraordinar al Aliantei PSD+PC, transmite NewsIn.

Iliescu a explicat apoi ca Geoana nu este perfect, dar are o serie de calitati, spre deosebire de contracandidatii sai, in special, Traian Basescu. "Desigur, Mircea Geoana nu e perfect. Dar comparativ cu ceilalti candidati si mai ales cu Traian Basescu, Mircea Geoana are cateva atuuri care il recomanda pentru aceasta functie de responsabilitate. El este un om pregatit, e un bun profesionist, citeste, spre deosebire de altii, se informeaza nu de la servicii, dar citind. Nu e un rudimentar, stie sa asculte sa comunice, mai are de invatat in toate acestea, dar are o experienta politica pe care a acumulat-o deja si experienta diplomatica net superioara adversarilor sai, esentiala pentru functia de sef de stat, si mai ales pentru a soate tara din izolare. De aceea, eu il sustin azi in fata dvs. pe Mircea Geoana. Are datoria sa desfasoare o campanie sustinuta pentru a convinge electoratul ca Mircea Geoana e candidatul potrivit pentru a redresa situatia din tara", a mai declarat Iliescu, in aplauzele salii.

Anterior, Iliescu a facut un portret al lui Traian Basescu in termeni critici. El l-a acuzat din nou pe presedinte ca a "torpilat" coalitia. "Traian Basescu are mentalitate de vataf, pe el il deranjeaza si Constitutia si Parlamentul si justitia si profesorii, toti si toate il deranjeaza pe presedintele Basescu", a mai sustinut fostul sef de stat.

El a mai adaugat ca Basescu a izolat Romania in acesti cinci ani, ca este un om "rudimentar", care a adus prejudicii grave Romaniei si care nu are cultura democratiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.