Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, sustine ca ziua in care Traian Basescu a fost ales presedinte al Romaniei va ramane in memoria unora precum ziua de 11 septembrie 2001 in istoria SUA, aratand ca Romania in timpul mandatului acestuia "a fost vlaguita de un razboi romano-roman".
"Acea zi va ramane in memoria multor romani precum ziua de 11 septembrie 2001 in istoria americanilor. In acesti din urma ani, guvernele au fost dinamitate. Am ajuns de rasul Europei, ca fiecare ministru sa conduca doua ministere. Urmeaza aruncarea in aer a Parlamentului. Traian Basescu ar trebui sa spuna lucrurilor pe nume. (...) Bilantul la cinci ani de Traian Basescu este unul infricosator. Romania este vlaguita dupa cinci ani de razboi romano-roman", a afirmat Adrian Nastase vineri in deschiderea lucrarilor Congresului extraordinar al Aliantei PSD+PC.

Nastase a criticat si intentia presedintelui Traian Basescu de a organiza un referendum pentru modificarea Constitutiei privind constituirea unui Parlament unicameral. "El nu vrea un Parlament uni- sau bicameral, ci un Parlament fara nicio camera. In acest fel, nu ar mai avea cine sa-l suspende pentru violarea repetata a Constitutiei (...) La referendum, Traian Basescu ar trebui sa puna urmatoarea intrebare: doriti desfiintarea Parlamentului, presedinte ales pe viata, iar succesiunea sa se faca din tata in fiica? In opinia lui, votul nu ar trebui sa mai fie secret la urne, ci sa se desfasoare in Piata Universitatii, prin ridicare de maini", a mai spus Nastase acoperit de huiduielile social-democratilor starnite la pronuntarea numelui presedintelui.

Fostul prim-ministru a facut un bilant negativ al mandatului actualului presedinte, acuzandu-l de etichetarea presei ca fiind "o haita de indivizi cumparati, tonomate cu euro, care reactioneaza la impulsurile unei telecomenzi imaginare aflate in mainile mogulilor", dar si transformarea Justitiei intr-un "monstru cu doua capete". "(...)unul antrenat sa muste la comanda din adversarii politici, altul certat si lovit pentru ca nu se supune", a explicat Nastase, adaugand ca "doar drogatii si prostituatele primesc o speranta" de la presedinte, cu referire la Raportul Comisiei prezidentiale privind politica democrafica.

Nastase a vorbit si despre relatiile externe ale Romaniei care in mandatul lui Basescu ar fi plasat Romania "aproape la fel de izolata in plan international ca la finalul epocii Ceausescu". "Traian Basescu nu este primit in nicio capitala importanta. Nimeni nu vrea sa se compromita alaturi de un populist cu apucaturi de dictator. La intrunirile Consiliului European, liderii europeni se feresc de presedintele Romaniei ca de un individ care are scarlatina", l-a mai atacat Adrian Nastase pe actualul sef al statului, transmite NewsIn.

In ceea ce priveste strategia electorala pentru alegerile prezidentiale, Nastase ii sfatuieste pe social-democrati sa invete din "lectia alegerilor din 2004", indemnandu-i sa fie uniti. "Atunci nu doar eu am pierdut, ci mai ales partidul si poate ca, pana la urma, chiar tara. Lipsa de solidaritate nu trebuie sa ne mai afecteze in lupta noastra impotriva lui Traian Basescu", a declarat Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.