Partidul National Liberal a depus vineri sesizarea la Avocatul Poporului cu privire la neconstitutionalitatea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 103/2009, pentru modificarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.
Potrivit sesizarii, ordonanta Cabinetului Boc instituie obligatii pentru Parlament, incalcand astfel Constitutia Romaniei, potrivit caruia „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii.”

“Prin noile prevederi introduse in Legea referendumului, Guvernul intervine in activitatea Parlamentului, impunand obligatii si termene pentru indeplinirea unor sarcini constitutionale ce revin unei puteri a statului, si incalca principiului constitutional al separatiei puterilor in stat”, se arata in sesizarea PNL.

Potrivit noilor reglementari, Presedintele capata puteri asupra Parlamentului, fiind cel care controleaza Legislativul, lucru neacceptabil intr-un stat de drept democratic, cu o democratie constitutionala de tip parlamentar.

Liberalii i-au solicitat Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala pentru solu?ionarea acestei exceptii.

Cititi si: Boc ii pune referendumul pe tava lui Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.