Presedintele Traian Basescu a semnat vineri decretul pentru reinvestirea in functia de Procuror General al ICCJ pe Laura Codruta Kovesi, care urmeaza sa ocupe aceasta functie pentru urmatorii trei ani.
In ciuda "protestului" CSM si a scrisorii de dezaprobare fata de reinvestirea lui Kovesi pentru un nou mandat, presedintele Basescu s-a decis sa le dea peste nas magistratilor si sa semenze decretul de reinvestire.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a semnat pe 24 septembrie propunerea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi, in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

CSM s-a pronuntat impotriva deciziei lui Catalin Predoiu care a popus-o pe Laura Codruta Kovesi pentru un nou mandat de Procuror General.

Cu toate astea, presedintele a avizat pozitiv numirea lui Kovesi, a carui mandat expira astazi, iar astfel Kovesi va fi procuror general si in urmatorii 3 ani.

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, 28 septembrie, ca numirile procurorului general al Romaniei si presedintelui ICCJ ar trebui "lasate in grija presedintelui urmator si a forurilor prevazute de Constitutie" si si-a exprimat speranta ca Traian Basescu nu va face numiri fara avizul CSM.

"Problema numirii a doua personaje-cheie in sistemul de justitie romanesc, procurorul general al Republicii si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, se urmareste a fi rezultata pe finalul mandatului de presedinte al lui Traian Basescu si eu cred ca aceste numiri trebuie sa fie lasate in grija forurilor prevazute de Constitutie si presedintelui urmator, care va avea un mandat proaspat din partea romanilor pentru a nu mai avea situatia pe care am avut-o pana acum" a spus Antonescu.

Avizul a fost dat in conditiile in care, joi, membrii Sectiei pentru procurori a CSM i-au reprosat Laurei Kovesi declaratiile cu privire la Consiliu, faptul ca nu a venit la multe sedinte ale institutiei si faptul ca a atacat cu recursuri toate hotararile privind drepturile salariale ale procurorilor.
Ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Catalin Predoiu, a semnat, pe 23 septembrie, propunerea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi, in functia de procuror general al Parchetului de pe langã Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Laura Codruta Kovesi a fost numita procuror general al Parchetului de pe langã Inalta Curte de Casatie si Justitie in data de 2 octombrie 2006, prin decret al presedintelui Romaniei, Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.