Vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) Mircea Ioan Pavelescu a fost desemnat, prin decizia primului ministru, in functia de presedinte al Autoritatii, inlocuind-ul astfel pe Mircea Ursache. Premierul a semnat totodata si eliberarea din functie a presedintelui si a celor doi vicepresedinti ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), institutie aflata in subordinea Ministerului pentru IMM-uri.
"Pe data intrarii in vigoare a prezentei decizii, domnul Mircea Ioan Pavelescu, vicepresedinte, exercita atributiile presedintelui Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului", se arata in decizia primului ministru publicata joi in Monitorul Oficial. De asemenea, noteaza NewsIn, Emil Boc a semnat si deciziile de eliberare din functii pentru vicepresedintii Andi-Petrisor Gaiu, Ion Minzina si Bogdan Cristian Georgescu.

Mircea Ursache a fost numit presedinte al AVAS in 27 ianuarie 2009, functie pe care a ocupat-o si in 2004. Din martie 2002 este presedinte-director general al SC World Trade Center Bucuresti SA si reprezentant in Adunarea Generala a World Trade Center Association Washington. A mai fost, in diferite perioade, membru al consiliilor de administratie ale societatilor de asigurari Astra si Omniasig, precum si presedinte al SC Victoria Business Plazza (1998 – 1999). In mai 2007 a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, ocupand locul lasat liber de unul dintre reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei, iar in noiembrie 2007 a preluat conducerea Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, care revenea prin rotatie fiecaruia dintre cei sapte membri ai Consiliului, pentru cate o luna.

Totodata, potrivit deciziilor aparute in Monitorul Oficial de vineri, Bogdan Marcel Pandelica a fost eliberat din functia de presedinte ANPC, iar Silvia Claudia Mihalcea si Mihai Mohaci din functiile de vicepresedinti. Bogdan Pandelica este membru PSD din anul 1995, iar din 2007 vicepresedinte al Organizatiei Municipale PSD din Pitesti. Bogdan Pandelica l-a inlocuit in functia de presedinte al ANPC pe Dan Vlaicu, in 26 ianuarie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.