Decretul de revocare a ministrului Dan Nica si decretul de desemnare ca interimar a lui Vasile Blaga in functia de vicepremier-ministru de Interne au fost publicate in Monitorul Oficial.Vicepresedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat ca partidul sau este gata sa guverneze singur, catalogand PSD drept un partid las si orgolios, lipsit de responsabilitate.
„PSD este un partid las, orgolios si lipsit de responsabilitate, dar PDL este pregatit sa guverneze singur. Deocamdata, ne preocupa consolidarea formulei guvernamentale interimare. Vom vedea apoi ce se va intampla”, a declarat Ioan Oltean.

Intrebat daca se vor face si schimbari de sefi de descentralizate, vicepresedintele PDL a declarat ca doar acolo unde au fost promovati oameni pe baza carnetului de partid si nu a competentelor.

„Nu vom face inlocuiri de sefi astazi sau maine, fiindca avem altele mai importante acum. Trebuie sa consolidam formula guvernamentala interimara. S-au facut multe abuzuri. Nu vom cere inlocuirea decat in cazul acelor directori care au facut abuzuri si care au fost promovati pe baza carnetului de partid si care, la randul lor, au actionat tot la comanda politica”, a declarat Ioan Oltean, citat de NewsIn.

Inca 15 zile de PSD?

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a precizat ca ramanerea in functii pentru 15 zile a ministrilor demisionari va fi decisa de catre premierul Emil Boc si a acuzat PSD ca a parasit guvernarea pentru a maximiza sansele electorale ale lui Mircea Geoana.

Democrat-liberalul a spus ca partidul sau isi va asuma in continuare actul de guvernare.

Videanu a adaugat ca premierul va decide daca ministrii demisionari ai PSD isi vor exercita atributiile in urmatoarele 15 zile si a precizat ca asigurarea interimatelor de catre ministrii democrat-liberali este o varianta constitutionala care sta la dispozitia primului-ministru. "Nu am facut o impartire a ministerelor, dar una din solutiile legale si constitutionale este asigurarea unui interimat", a spus Videanu.

Potrivit unor surse democrat-liberale, premierul Emil Boc a convocat pentru dupa-amiaza zilei de joi o sedinta de Guvern, la care este de asteptat sa anunte de cand se aplica demisiile ministrilor PSD.

In cazul in care va opta pentru cele 15 zile prevazute de lege, pot fi numiti dupa aceea ministri interimari pentru 45 de zile. Potrivit Legii privind organizarea si functionarea Guvernului, "demisia din functia de membru al Guvernului se anunta public, se prezinta in scris primului-ministru si devine irevocabila din momentul in care s-a lua act de depunerea ei, dar nu mai tarziu de 15 zile de la data depunerii".

In alta ordine de idei, intrebat daca este posibila renegocierea functiilor de presedinti ai Camerelor, Videanu s-a aratat sceptic afirmand ca posturile lui Anastase si a lui Geoana depind de sustinerea politica a grupurilor din care provin. "Dupa ce Mircea Geoana va pierde alegerile prezidentiale, probabil ca grupul PSD va fi stimulat sa propuna schimbarea dumnealui din functie", a conchis Videanu.

"PSD sacrifica o tara pentru un om, sacrifica stabilitatea tarii si interesele romanilor. PSD a avut urmatoarele aleternative: sa vina cu o noua propunere pentru postul de ministru de Interne, sa aiba un interimar numit din randul celorlalti ministri ai PSD si desemnarea unui ministru de Interne independent sau din opozitie in conditiile in care functia politica de vicepremier ar fi ramas a PSD", a mai declarat Adriean Videanu.

El a acuzat PSD ca are ca principal obiectiv campania electorala a lui Mircea Geoana pentru scrutinul prezidential din aceasta toamna. "Singura agenda a PSD o reprezinta alegerile prezidentiale. Probabil ingrijorati ca Mircea Geoana pierde si sansa locului II, social-democratii au decis sa incerce sa-si maximizeze sansele si sacrifica interesele romanilor", a apreciat prim-vicepresedintele PDL. "De la inceputul guvernarii, au avut o atitudine duplicitara. Una in Guvern, in mare parte corecta, si alta incorecta si imorala in Parlament, unde PSD s-a prezentat ca fiind in opozitie", a adaugat ministrul Economiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.