Fostul presedinte al organizatiei PSD Sector 1, Nora Rebreanu, si-a dat ieri demisia din partid in semn de protest fata de faptul ca a fost scoasa tap ispasitor in scandalul Hayssam de catre Consiliul de Integritate Morala, prin asa-zisul raport dat publicitatii saptamana trecuta. Nora Rebreanu si-a depus ieri demisia la sediul PSD, spunand ca "i s-a facut o imensa nedreptate".

Fostul senator a mai spus ca nu mai poate suporta "comportamentul lipsit de civilizatie sociala si politica al unora dintre colegii de partid, arbitrariul si complotul ajunse la rang de virtute". "Sunt convinsa ca stiti ca mi se atribuie o culpa imaginara, asa cum sunt convinsa ca intuiti unde si cum s-au produs in partid derapaje de la etica si moralitate", a mai spus demisionarul din PSD.

Nora Rebreanu fusese sanctionata cu retragerea sprijinului politic pe o perioada de doi ani pentru ca nu a supravegheat indeajuns de atent procedurile de inscriere in PSD a sirianului Omar Hayssam, alaturi de ea fiind "pedepsiti" la fel Petre Salcudeanu, Dan Tudorache si Mircea Ursache, fostul presedinte al PSD Bucuresti, acesta din urma invinuit ca l-a introdus pe Omar pe listele parlamentare ale partidului.

Demisia Norei Rebreanu este o consecinta a interventiei lui Adrian Nastase pe langa presedintele Consiliului de Integritate, Cristian Diaconescu, in scopul de limita cercetarile la "identificarea" unor persoane de sacrificiu ca "vinovate" pentru aducerea lui Hayssam in PSD, astfel incat sa nu se ajunga la nume grele din conducerea partidului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.