Vicepresedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, a spus vineri, intr-o conferinta de presa, ca Sorin Oprescu se va inscrie in PSD si va fi candidatul partidului la Presedintia Romaniei, sustinut de o grupare din care fac parte Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc si Octav Cozamanca.
Ioan Oltean a declarat ca, in opinia lui, nu exista nicio alta explicatie pentru amanarea congresului PSD pentru data de 27 septembrie, transmite corespondentul NewsIn.

Eu cred ca Sorin Oprescu se va inscrie in PSD, fiindca nu va reusi altfel partidul sa si-l insuseasca drept candidat. Cred ca in calitate de candidat independent i-ar da posibilitatea sa fure voturi din alta parte. Ca si candidat al PSD, mai putin, dar Iliescu isi va atinge scopul. Oprescu a fost candidatul lui Iliescu la Primaria Capitalei si va fi candidatul lui Iliescu la Presedintia Romaniei”, a adaugat Ioan Oltean.

Potrivit sursei citate, Ion Iliescu este categoric impotriva candidaturii lui Mircea Geoana si o sa-si impuna in mod sigur propriul candidat „dupa chipul si asemanarea lui, nimeni altul decat Sorin Oprescu”.

Eu sunt absolut convins ca Sorin Oprescu va fi candidatul PSD la Presedintia Romaniei. Este absolut sigur acest lucru. Este posibil sa existe si motive pentru inlocuirea candidatului Mircea Geoana, deoarece acestea s-a pozitionat, prin toata galagia pe care a facut-o, participand la diverse actiuni in tara mult sub cota PSD. Sansele unui asemenea candidat raman foarte mici. Mai mult, se constata ca, in ultimul timp, Mircea Geoana scade in sondajele de opinie, nu mult, cate o liniuta in fiecare saptamana, dar asta inseamna foarte mult”, a mai spus Ioan Oltean.

Intrebat ce se va intampla daca Mircea Geoana nu va mai fi candidatul PSD la Presedintia Romaniei, Ioan Oltean a declarat ca in PSD va fi „revolutie”.

Daca Mircea Geoana nu va fi candidatul PSD la Presedintie, zilele lui ca presedinte de partid sunt numarate. Sa nu isi inchipuie cineva ca va ramane in fruntea partidului dupa lipsa de performanta la doua-trei alegeri consecutive. Sper sa fie acolo oameni lucizi care nu-l mai aduca pe Ion Ilescu la presedintia partidului, dar, cu siguranta, va fi o grupare apropiata lui Ion Iliescu cea care va conduce PSD”, a mai adaugat liderul PDL.

Pedelistii nu se tem de Oprescu


In contextul discutiilor privind modul in care candidatura lui Sorin Oprescu ar putea afecta candidatul PDL la prezidentiale, Vasile Blaga a spus ca fiecare partid isi face anumite analize si din cele realizate de ei nu reiese ca Oprescu ar afecta PDL.

Toata lumea isi face analize clare, noi le facem destul de des, nu numai noi, sunt convins ca si PSD, nu stiu daca si PNL, pentru ca eu sunt permanent in tara si sunt trei partide bine structurate - PDL, PSD, si, in zona lui, UDMR. Restul sunt cluburi, cu tot respectul pe care-l am si pentru PNL si pentru altii. Aceste trei partide sunt partide foarte bine structurate, ai cu cine da mana in fiecare localitate, fara nicio problema”, a declarat Vasile Blaga.

Citit si: Deja vu 2004: Geoana vine cu motivul, Oprescu cu lacrimile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.