Scrisorile prin care Executivul isi anunta intentia de a-si asuma raspunderea pe legile privind educatia nationala, salarizarea unitara si reorganizarea unor autoritati si institutii publice au ajuns joi la Parlament.
"Scrisoarea a ajuns si deja a plecat catre secretarul general. Am avut o discutie cu presedintele Senatului Mircea Geoana, astfel incat luni vom avea o sedinta de Birou Permanent comun in care se va stabili si calendarul asumarii. In momentul de fata au venit scrisorile de asumare, urmeaza ca pana luni sa vina si documentele, actele normative. Ele vor fi distribuite parlamentarilor dupa sedinta de Birou Permanent comun", a precizat pentru NewsIn presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Emil Boc a declarat ca spera ca "intr-un timp foarte scurt" cele trei legi sa fie publicate in Monitorul Oficial.

Geoana nu este inca hotarat


Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat dupa sedinta CEx ca i-a incurajat pe ministrii Ecaterina Andronescu si Marian Sarbu sa continue consultarile cu sindicatele pe legile educatiei si salarizarii unitare, precizand ca parlamentarii PSD vor aduce si amendamente.

Mircea Geoana a spus ca ministrii PSD au comunicat la sedinta Comitetului Executiv ca proiectele pe care Guvernul isi va asuma raspunderea au inca nevoie "de rafinare". "De aceea, i-am incurajat pe doamna ministru Andronescu si pe domnul ministru Marian Sarbu sa continue consultarile in ritm accelerat cu partenerii sociali, astfel incat sa nu se trimita in Parlament un text care sa fie rezultatul unei munci nocturne la nivelul Cabinetului, oricat de multa buna intentie ar exista. Este greu de crezut ca in cateva ore de dezbatere... e complicat intr-un Guvern sa se poate gasi un echilibru pe legea educatiei si un echilibru pe legea salarizarii unitare", a spus Geoana, transmite NewsIn.

Liderul PSD a anuntat ca parlamentarii Aliantei PSD+PC "isi rezerva dreptul" ca in Parlament sa aduca amendamente,"corectiile necesare". "Consideram ca este nevoie de dezbatere solida in Parlament si sunt absolut convins ca primul-ministru va primi cu receptivitate amendamentele care in mod sigur vor aparea in cadrul dezbaterii din Parlament", a detaliat Geoana.

Geoana a spus ca are si un mesaj pentru PDL: "Avem un parteneriat pentru Romania, si nu pentru Traian Basescu".

Cele trei proiecte asupra carora Guvernul isi va angaja raspunderea sunt: Legea privind educatia nationala, Legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor cu Comisia Europeana si FMI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.