Daca lansarea candidatului prezidential Sorin Oprescu e o chestiune de zile, nu se stie inca pina la ce nivel este "Doctorul" dispus sa impinga batalia politica cu principalul sau adversar, Traian Basescu. Pentru ca miza e uriasa, insa, e probabil ca nu se vor ocoli mijloacele, caz in care se naste intrebarea: va scoate primarul general pe masa dosarul de securist al presedintelui, pe care a anuntat inca de acum un an ca il detine?
Inainte de a deveni presedinte,Traian Basescu a fost in epicentrul unui scandal de proportii, dupa ce a fost acuzat ca a fost colaborator sau chiar ofiter acoperit al fostei Securitati. Mugur Ciuvica sustinea, spre exemplu, ca Basescu a fost racolat de Directia a IV-a a Securitatii in 1972, pe vremea cind era student la Institutul de Marina. Numele lui Traian Basescu s-ar fi regasit in Registrul Jurnal pentru reteaua informativa al U.M. 02150 Mangalia, registru care cuprindea toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina. Dupa ce Traian Basescu si-a terminat studiile, dosarul sau de retea cu nr. 3990 a fost transferat la Securitatea Constanta, in 1976.

Dosarul de colaborator nr. 3990/1972 al lui Traian Basescu a fost distrus in 1979 cu Procesul-verbal de distrugere nr.058212/15.08.1979.

Si totusi, exista indicii clare ca acelei distrugeri i-au supravietuit copii ale dosarului presedintelui, care au ajuns in diverse miini, dupa revolutie, transmite Inpolitics.

Sorin Oprescu sustine ca el detine o asemenea copie. Astfel, intr-un interviu dat pe 26 mai, anul trecut, in "Evenimentul zilei", Oprescu declara, fara echivoc, ca, in campania pentru primaria generala, a fost sfatuit de binevoitori sa foloseasca dosarul de securist al lui Basescu pentru a castiga, dar nu a facuto.

Insa, daca Sorin Oprescu se decide sa candideze la prezidentiale, este foarte posibil ca acum sa foloseasca aceasta arma anti-Basescu, mai ales ca l-a si amenintat pe seful statului in acest sens.

Cititi mai multe pe Inpolitics.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.