Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, l-a acuzat, in timpul primei sedintei de Birou Permant de miercuri, pe social-democratul Nicolae Banicioiu ca i-ar fi hartuit secretara si a amenintat ca o va sustine sa mearga in instanta impotriva lui, daca acuzatiile se probeaza.
Discutia aprinsa din Biroul Permanent, care i-a avut ca protagonisti pe Roberta Anastase si Nicolae Banicioiu, a fost iscata de o afirmatie a social-democratului care a cerut sa se lamureasca "problema legata de acel consilier de la cabinetul presedintelui care a venit sa sustraga acel document". Banicioiu reclamase cu o saptamana inainte faptul ca o persoana din staff-ul presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a venit la Comisia de ancheta pentru a retrage sesizarea ministrului Elena Udrea, motivand ca in document este o greseala la numele deputatului PNL, Ludovic Orban, scris "Organ". Membrii Comisiei au decis atunci sa sesizeze secretarul general al Camerei in acest caz pentru a lamuri incidentul, acuzand "tentativa de sustragere" a documentului.

Termenul "sustragere"a fost cel care a iritat-o pe Anastase, care i-a cerut lui Banicioiu sa nu mai foloseasca un cuvant cu semnificatii atat de grave, mai ales in conditiile in care exista martori care spun ca social-democratul a bruscat-o pe secretara, incercand sa o forteze sa intre in sala Comisiei.

"Domnule Banicioiu, acestea sunt informatiile mele, ca secretara mea, cand a ajuns acolo...Nu, am sa va spun ca la cuvantul <sustragere>, la cuvantul pe care dumneavoastra va permiteti sa-l sustineti si sa spuneti <sustragere>, eu adaug hartuire si, daca se probeaza, mergem... Eu am s-o sustin pe secretara sa mearga in instanta cu chestia aceasta", i s-a adresat Anastase lui Banicioiu.

"Doamna presedinte, va rog frumos sa aveti proprietatea termenilor. N-a tras nimeni de ea, da? Doamna respectiva a venit acolo si era cu mana pe hartia respectiva. Nu stiu cum intelegeti dumneavoastra acest fapt. Era... eu am gasit-o cand iesea, a iesit din sala si era pe hol. Si atunci am pus mana pe document si am zis: „Asta de ce-l luati? Asta ramane aici” si i-am luat documentul din mana", a incercat Banicioiu sa explice cum s-au petrecut lucrurile in Comisie cu o saptamana in urma.

Presedintele Camerei a spus ca a sesizat Comisia de disciplina in acest caz si a insistat ca, daca se va dovedi ca secretara a perocedat gresit, va lua masurile care se impun. "Dar va spun, domnule Banicioiu, intre noi, colegial, daca s-a intamplat ceea ce mi-a spus secretara mea, este foarte grav, domnule Banicioiu, ca ati pus mana pe ea, ca ati incercat s-o introduceti in Comisie si ca, numai tipand, dumneavoastra v-ati oprit. Este foarte grav", a atentionat Anastase.

Cei doi membri ai Biroului Permanent au continuat discutia in contradictoriu pana la finaul sedintei, recurgand si la jigniri. Iritat ca presedintele Camerei i-a spus ca este lipsit de eleganta sa vorbeasca in acelasi timp cu ea, Banicioiu i-a spus Robertei Anastase ca vorbeste "prostii". "Nu va este rusine, domnule Banicioiu? Dar cum va permiteti sa vorbiti in felul acesta?", l-a intrebat Anastase. "Dar dumneavoastra cum va permiteti sa ma acuzati pe mine ca hartuiesc pe cineva?", a replicat Banicioiu

Discutia s-a incheiat cu o afirmatia presedintelui Camerei, potrivit careia va sesiza Comisia juridica si de disciplina in cazul lui Banicioiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.