Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost ales, ieri seara, presedinte al PNL Prahova, in conditiile in care a fost singurul candidat pentru acest post. O decizie in acest sens a liberalilor prahoveni ii permite lui Dinu Patriciu sa fie in continuare membru al Delegatiei Permanente a PNL, pentru ca toti liderii de filiale fac parte, automat, din acest for.

Alegerile din PNL Prahova au constituit pentru Dinu Patriciu un bun prilej de a-si arata dezacordul fata de sistemul de alegeri pe lista. La Congresul PNL s-a decis ca birourile teritoriale sa fie alese dupa modelul Biroului Permanent Central, pe baza unei liste propuse de presedinte. Insa, Patriciu si sustinatorii sai au avut grija ca lista sa cada, astfel incat delegatii sa-i poata vota uninominal pe membrii biroului teritorial. Insa un asemenea sistem de alegeri uninominal nu este lipsit de surprize.

Astfel, Florin Anghel, presedintele Consiliului Judetean Prahova, venit anul trecut de la PUR, a avut surpriza neplacuta ca, desi el personal a fost ales, echipa sa sa nu fie promovata. Nemultumit de faptul ca ponderea PUR nu mai este respectata, Florin Anghel a anuntat ca renunta si el la functie si se retrage din biroul teritorial, afirmand ca de la inceput nu a fost dorit de liberali.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.