Liderul PNL Crin Antonescu a declarat miercuri ca exista zvonuri cum ca Traian Basescu, PDL sau PSD ar dori "o reasezare" pe scena politica inainte de prezidentiale si a anuntat ca dezicia liberalilor este de a nu sustine niciun Guvern si de a nu participa la guvernare pana la scrutin.
"S-a reiterat hotararea ca PNL sa nu participe la guvernare si sa nu sustina niciun Guvern - cel existent sau altul al acelorasi forte politice - pana la alegerile prezidentiale. Aceasta hotarare a fost luata in consens, in unanimitate de intregul Birou Politic Central, de toti senatorii si deputatii", a declarat Antonescu, la finalul reuniunii grupurilor parlamentare completata cu o reuniune a Biroului Politic Central.

Antonescu sustine ca a simtit nevoia sa faca inca o data aceasta precizare pentru ca in ultimele zile au existat tot felul de zvonuri, diversiuni si tentative reale, fie ale presedintelui Traian Basescu, fie ale altor lideri PDL sau PSD de a incerca o reasezare, o reformulare de guvernare. “PNL ramane foarte ferm in hotararea sa de a nu participa la guvernare si de a nu sprijini nici un Guvern pana la alegerile prezidentiale", a subliniat Antonescu.

Intrebat daca a fost contactat de PSD sau de PDL in acest sens Antonescu a declarat ca acest lucru nu s-a intamplat in mod direct, dar ca au existat semen neoficiale.

Exista semnale politice care s-au dat, evident neoficial si, in opinia mea, cred ca a existat si exista preocuparea serioasa a presedintelui Traian Basescu de a incerca o noua pacaleala inainte de finish-ul pentru alegerile prezidentiale. Nu, acest guvern trebuie sa-si duca mandatul sa spunem pana la capat si trebuie sa dea socoteala pentru modul in care si-a batut si isi bate joc de Romania de noua luni incoace”, a declarat Antonescu.

Motiunea de cenzura ramane in picioare

Antonescu a mai declarat ca parlamentarii liberali isi mentin intentia de a depune o motiune de cenzura, dar colegii din UDMR, fara ale caror semnaturi nu se poate depune textul impotriva Guvernului, nu sunt "hotarati".

"Intentia noastra ramane ferma de a initia o motiune de cenzura, dar se pare, dupa discutiile de ieri, ca UDMR nu este hotarata in acest sens. O sa vedem un raspuns definitiv astazi", a afirmat Antonescu, la finalul reuniunii Biroului Politic Central cu senatorii si deputatii PNL.

Presedintele PNL a mai explicat ca, in cadrul sedintei de miercuri, s-a mai discutat depre cererea de cercetare a imprejurarilor in care s-au facut "inregistrarile ilegale la Camera", dar si despre audierile ministrului Apararii, ministrului Economiei, eventual chiar a sefului SPP la Comisiile de Aparare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.