Deputatii din Comisia de ancheta in cazul Udrea au decis sa inceapa astazi elaborarea unui raport preliminar referitor la activitatea Ministerului Turismului si au constatat "refuzul" ministrului Elena Udrea de a supune prevederilor constitutionale privind audierea.
Membrii forului de ancheta in cazul Elena Udrea au decis, la propunerea social-democratei Aura Vasile, ca in sedinta de mercuri sa formuleze "concluzii preliminare" in legatura cu activitatile MT reflectate in documentele transmise forului, pe baza analizelor preliminare ce vor fi prezentate de catre expertii in achizitii publice angajati de Comisie.

Si deputatul PSD Dumitru Chirita a pledat pentru transmiterea unui raport catre plen: "La sfarsitul saptamanii, doamna Udrea a luat lumina la malul marii de la mentorul sau, care i-a dat dezlegare la a actiona cu toata taria pentru subminarea statului de drept. Apreciez ca este momentul sa incetam ceea ce se intampla vizavi de relatia dintre Parlament si minister si sa transmitem plenului Camerei concluziile si recomandarile noastre in raport".

Reprezentantii PNL din Comisie s-au raliat la pozitia social-democratilor. "Nimeni nu ne poate impiedica sa facem un raport preliminar, in baza documentelor pe care le avem. Ce sa facem, sa trimitem portareii si politia la MT sa ii fortam sa ne puna la dispozitie documente?" a declarat si presedintele Comisiei, Ludovic Orban.

El a adaugat ca, tot astazi, Comisia trebuie sa ia o decizie privind demersurile pe care le va formula "in fata comportamentului ce intrece orice limita a Constitutiei, legilor si bunului simt al ministrului Udrea" si ca, "toti functionarii iresponsabili pentru incalcarea grava a Constitutiei trebuie pedepsiti in conformitate cu prevederile legale".

De altfel, deputatii au stabilit, prin vot, ca refuzul Ministerului Turismului de a pune la dispozitie documentele solicitate reprezinta o incalcare a Constitutiei si Legii raspunderii ministeriale si au constatat "refuzul" ministrului de a se supune prevederilor constitutionale si legale de a fi audiata de Comisie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.