40,9% dintre romani considera ca PD are cea mai mare putere in luarea deciziilor de guvernare a tarii, in vreme ce 25,3% dintre ei cred ca PNL, potrivit unui sondaj INSOMAR, realizat in perioada 17-22 iunie, informeaza Rompres.

23% dintre subiecti nu au putut aprecia, iar 9,7% din ei au spus ca nici unul dintre cele doua partide nu are o putere mai mare de decizie fata de celalalt. Sondajul mai arata ca peste 36% dintre romani considera ca pentru PNL si PD cea mai potrivita varianta de viitor este fuziunea celor doua formatiuni, in timp ce doar 27,8% sunt de parere ca ar trebui sa ramana independente in cadrul Aliantei D.A. 11,2% dintre cei chestionati sustin ca pentru PNL si PD este mai bine sa actioneze independent in viata politica, fara a mai forma Alianta D.A., iar 24,9% dintre ei nu au putut aprecia. Daca PNL si PD ar candida separat in alegeri, 57,7% din electoratul intervievat ar alege PD, 39,4% ar alege PNL, iar 2% nu s-ar mai prezenta la vot.

INTENTII DE VOT

Daca duminica viitoare ar fi alegeri, Alianta D.A. ar obtine 53,5% din voturi, fiind urmata de PSD cu 26,4% din optiuni, PRM - 10,4%, UDMR - 4,7%, Partidul Conservator - 1,6% si PNG - 1,4%, releva sondajul. O treime dintre cei chestionati - 34,3% - nu ar merge la vot, nu sunt hotarati sau au refuzat sa raspunda la intrebare.

Sondajul arata totodata ca 41,8% dintre cei chestionati cred ca rolul cel mai important privind modul in care este condusa Romania ii revine presedintelui Traian Basescu, acesta fiind urmat de premierul Calin Popescu-Tariceanu cu 8,5%. 39,1% sunt de parere ca seful statului si premierul conduc, in egala masura, tara. 4,9% dintre cei chestionati nu au putut aprecia, iar 2,6% au atribuit altcuiva acest rol. Sondajul INSOMAR are o eroare maxima admisa de 2,4%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.