Inscrierea de catre deputatul independent Corneliu Ciontu a noului Partid Popular la Tribunalul Bucuresti a iritat profund conducerea PRM, aceasta facand pregatiri pentru contestarea veridicitatii celor aproape 39.000 de semnaturi pe care fostul presedinte exclus al partidului vulturului cruciat le-a strans in trei saptamani din 30 de judete. Cum silueta "calaretului trac" in nuante de verde si gri - sigla noului partid - ii provoaca tribunului dureri de cap, vicepresedintele PRM Lucian Augustin Bolcas ne-a declarat ca partidul va demara saptamana viitoare actiunea de verificarea a listelor de semnaturi depuse de Ciontu pentru inregistrararea noului partid.

"PRM-ului ii este indiferenta aceasta actiune penibila", a incercat sa braveze in prima instanta Bolcas, ca ulterior sa revina si sa precizeze ca "o eventuala contestare va fi facuta numai in masura in care verifificarea listelor va scoate la iveala neregularitati in intocmirea lor". "Nu au ce face! Pot sa verifice listele. Nici o problema. E dreptul lor. Daca vor gasi ceva in neregula sa-i intrebe pe cei care au semnat.

Ei au raspunderea acolo", a afirmat, la randul sau, Ciontu din postura de lider de partid, adugand ca aceasta practica a mai fost folosita fara succes de CV Tudor si in cazul partidului lui Ilie Neacsu. In ceea ce priveste viitorul noului sau partid, Ciontu a precizat ca deocamdata prioritatea sa este intarirea noii constructii politice: "Nu vom intra in trocuri politice si ne vom da votul in functie de proiectele care ne vor fi prezentate". Intre timp, unii parlamentari PRM asteapta toamna si garantia pastrarii locurilor in comisiile parlamentare prin prevederile noilor regulamente ale camerelor legislative ca o conditie de afiliere la "popularii" lui Ciontu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.