PNL ii solicita ministrului Educatiei sa reconsidere decizia luata in acest sfarsit de saptamana de a desfiinta invatamantul la distant din Universitatea Spiru Haret si ii cer acesteia sa foloseasca acelasi standard de calitate pentru intregul sistem universitar.
Liberalii sunt de parere ca aceasta “solutie” adoptata de Guvern este doar o dovada a haosului din invatamantul superior romanesc, ajuns in acest punct datorita “guvernarii Andronescu”.

Evolutiile din ultimele 8 luni au spulberat mitul competentei universitare a doamnei Ecaterina Andronescu. Doamna ministru Andronescu a procedat ilegal cand, printr-un ordin de ministru, a interzis participarea la examenul de titularizare a absolventilor Universitatii ”Spiru Haret”, in conditiile in care acestia erau licentiati, cu o diploma de licenta valabila, eliberata de Ministerul Educatiei”, transmit liberalii

PNL ii aminteste ministrului că în orice stat de drept, doar justiția este cea care poate să hotărască legalitatea unui act.

Andronescu a creeat problema

Doamna ministru Andronescu uita ca, in doar 10 luni, in timpul primului sau mandat, a acreditat, in graba si fara o analiza minutioasa, 18 universitati particulare, adica aproape jumatate din numarul de universitati particulare existente la acea data, printre care se numara si Universitatea ”Spiru Haret”. In timpul procesului de acreditare, insa, chiar doamna ministru era cea care anunta existenta unor nereguli in cadrul universitatilor particulare. Rezultatul se vede astazi, dupa 6 ani de la masurile luate in graba de doamna Andronescu”, declara liberalii.

Reprezentantii opozitiei sunt de parere ca toate aceste actiuni constituie doar un joc de imagine PSD-PD-L care nu tine cont de interesele cetatenilor.

PNL considera inadmisibil ca soarta unor studenti sa faca subiectul unor noi compromisuri politice si respinge ideea politizarii unui subiect atat de important si sensibil”, transmite un comunicat al PNL remis redactiei 9am.

Cea mai mare incorectitudine semnalata de acestia este ca prin actiunile sale Andronescu a pus un stigmat incorect pe toti absolventii unei forne de invatamant particular.

Liberalii sunt de acord ca exista anumite nereguli in sistemul educational romanesc, insa acestia declara ca nu admit un astfel de mod discretionar de a rezolva problema.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.