Scriitorul Mircea Cartarescu este de parere ca presedintele Basescu ar trebui sa se retraga din cursa prezidentiala pentru a nu fi pus in situatia de a fi invins, deoarece in opinia scriitorului "razboiul este pierdut si nu mai e nimic de spus".
Intr-un editorial din EVZ, Mircea Cartarescu spune ca din partea sa „sa castige alegerile cene-o vrea”, dar acesta este de parere ca Traian Basescu si-a cam pierdut orice sansa la un al doilea mandat la sefia statului.

Scriitorul, devenit activit politic, isi exprima dezamagirea fata de evolutia imaginii politice a partidlui drag, PD-L. "Pentru mine personal, faptul ca l-am sustinut pe Traian Basescu, ca am crezut in el, ca in ciuda defectelor lui omenesti nu l-am lasat balta, desi am scris mereu critic cand am crezut ca e cazul, s-a transformat intr-o usturatoare infrangere”, scrie Cartarescu in editorialul EVZ.

De la autor national, la scriitor “second-hand”


Acesta este dezamagit si de faptul ca a fost catalogat drept un „pupincurist” al lui Basescu, pe cand personaje precum Geoana, Voiculescu, Vadim, Tariceanu, Nistorescu, Patriciu si Rosca Stanescu sunt considerati campioni ai democratiei.

"Sa va mai spun ce am avut de castigat din situarea mea politica din ultimii ani? Mai intai, mi-am pierdut prietenii cei clarvazatori, cei care-au mers in directia cea buna, a lui Patriciu si Tariceanu. Am ajuns subiect de barfe si compatimire. Jurnale culturale corect pozitionate politic, din tabara iliesciana si patriciana deopotriva, au purtat campanii impotriva mea. Peste noapte, am ajuns un scriitor prost, o dezamagire. Resentimente care-n trecut erau pur literare s-au politizat si-au capatat siguranta de sine a ideologiei. Am fost impins afara din lumea literara cu o brutalitate la care-au pus umarul atat vechi adversari, cat si oameni pe care i-am iubit si i-am ajutat. Mi s-au negat talentul, buna-credinta, inteligenta, aderenta la valorile democratice. Mi s-a indus o sila nemarginita fata de umanitatea noastra damboviteana si o dorinta fara limite de a o parasi pentru totdeauna, ca sa nu mai stiu de ea, nici ea de mine”, scrie Cartarescu dezamagit.

Sa castige cine vrea...dar nu Geoana

In privinta lui Traian Basescu, scriitorul este de opinie ca daca acesta ar candida pentru al doilea mandat si ar castiga alegerile, mizeria politica de trei ani incoace ar continua neschimbata. „Alte incercari de a-l da jos, alte coalizari, alte compromisuri stupefiante”.

In rest, din partea mea sa castige alegerile cine-o vrea. Sper ca veti fi fericiti cu Crin Antonescu sau cu Oprescu. Sau, mai stii pacatul, cu Geoana. Eu n-am sa fac decat sa ma var in vreo grota ca sa-mi ling ranile in tihna. Ramaneti voi, clarvazatorii, pe baricade. Va doresc tot succesul pe care-l meritati”, incheie Cartarescu editorialul din Evenimentul Zilei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.