Guvernul a infiintata o Comisie interministeriala pentru legatura cu fortele armate straine care va fi condusa de seful Departamenului pentru politica de aparare si planificare din Ministerul Apararii Nationale si va cuprinde reprezentanti ai MApN, MAE, MAI si MF.
Comisia va functiona ca un organism consultativ, fara personalitate juridica, si va asigura coordonarea tuturor ministerelor care au atributii "in domeniul intrarii, stationarii, desfasurarii de operatiuni sau tranzitului fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei".

Presedintele de drept al Comisiei este secretarul de stat de la Aparare care indeplineste si functia de sef al Departamentului pentru politica de aparare si planificare din minister.

Comisia se va reuni semestrial in sedinta ordinara si de cate ori este nevoie in situatii exceptionale, transmite NewsIn.

Deciziile se iau in unanimitate, iar, daca aceasta solutie unanima nu este adoptata nici la a doua sedinta, variantele vor fi supuse discutiei in proxima sedinta de Guvern. Deciziile adoptate in cadrul organismului nou infiintat vor fi puse in aplicare de catre ministerele cu atributii in aceasta zona, aceleasi ministere contribuind si la bugetul Comisiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.