Fostul premier Calin Popescu Tariceanu compara decizia guvernului de a pastra impozitul forfetar cu un accident in care salvatorul ucide victima: "daca ai supravietuit, atunci te mai impoziteaza si data viitoare, daca nu, iti asigura inmormantarea".
Tariceanu aminteste ca in urma analizelor din ultimele zile, facute chiar de ministerul Finantelor, se arata clar ca efectul impozitului forfetar il reprezinta falimentarea a peste 100.000 de firme, ceea ce inseamna pierderea a catorva sute de mii de locuri de munca, "iar toate acestea din cauza guvernului", sustine fostul premier. [Impozitul forfetar ar putea fi mentinut pana la sfarsitul anului]

"In ciuda evidentelor asupra efectelor impozitului forfetar, premierul Boc o tine una si buna: <nu renuntam la impozitul forfetar>. De ce? Pentru ca aduce bani la buget. Cu ce pret insa si, mai ales, cat timp? Daca ucizi economia privata, atunci cine va mai sustine bugetul, domnule Boc?", il intreaba Tariceanu pe primul ministru, intr-un mesaj pe blogul sau.

Potrivit acestuia, guvernul "Boc-Basescu" a ajuns sa joace 2 roluri: "calau si maestru de pompe funbre care intai incearca sa te ucida, iar daca ai supravietuit … te mai impoziteaza si data viitoare. Daca nu … iti asigura inmormantarea".

Fostul lider liberal propune si doua scenarii tragi-comice:

'Inchipuiti-va ca mergeti la service cu masina pentru revizie si cand va intoarceti sa o luati o gasiti pe butuci, cu motorul distrus.

Sau si mai rau…

Inchipuiti-va ca la locul unui accident de circulatie vine o ambulanta care, din cauza vitezei, intra in masinile deja lovite si provoaca moartea pasagerilor. Nu este nevoie sa mai incercati sa va inchipuiti. Este de ajuns sa va uitati la guvernul Boc
".

Tariceanu conclude ca guvernul-salvator a ajuns sa fie chiar "calaul" economiei romanesti. Deci "Cui mai foloseste acest guvern?"





Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.