Cu toate ca sondajele de opinie nu au fost cunoscute niciodata ca fiind total obiective, se pare ca apropierea alegerilor prezidentiale da startul manipularilor grosolane prin asa-zise cercetari de piata. Un exemplu este ultimul sondaj BCS, unul cu totul neobisnuit, care da semne ca mizeaza pe o manipulare subliminala a electoratului in favoarea lui Sorin Oprescu.
Inpolitics a facut un studiu pentru a ne arata cum se castiga alegerile pe hartie in sondaje, avandu-l ca personaj principal pe nimeni altul decat edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu. Noua modalitate descoperita de manipulare a rezultatelor sondajelor este cea “medicala” - astfel, o tara bolnava are nevoie de un presedinte medic

Iata cateva dintre concluziile cercetarii sociologice amintite:

"Romanii trec printr-o serioasa criza de sanatate, cel putin dupa cum ne dezvaluie OMS. Ei mor cu cel putin 10-15 ani mai devreme decat ar permite nivelul de civilizatie contemporan. Cauza este epidemia de boli produse de un mod de viata nesanatos. Cuvantul epidemie este intentionat folosit aici, pentru ca avem de-a face cu raspandirea prin contact social a unor comportamente cauzatoare de bola.(...) Medicii spun la unison ca bolile sunt consecinta unui mod de a gandi si a trai. Sociologii spun ca si votul este expresia unui mod de a gandi si a trai. Putem trage concluzia ca bolile sunt legate de modul in care oamenii voteaza? Datele sondajului BCS din luna iulie ne prezinta cateva realitati surprinzatoare:

- Alegatorii lui Nati Meir si ai lui Corneliu Vadim Tudor sufera cel mai mult cu dintii, oasele si articulatiile. Tot PRM-istii au cele mai mari probleme cu ochii. Absenteistii sunt cei mai cardiaci, iar fanii lui Miron Cozma si Nati Meir au cele mai grave probleme cu sistemul nervos. Votantii lui Vadim Tudor se plang cel mai des ca au colesterolul ridicat, iar cei ai lui Radu Duda sufera tare cu ficatul si sunt cei mai surzi".

- "Fanii lui Mircea Geoana si absenteisii au stomacul cel mai stricat, iar rinichii cei mai prost functionali sunt in corpurile PSD-istilor si PRM-istilor. Mandri de sanatatea organului lor sexual sunt simpatizantii lui Nati Meir, iar cele mai mari boli ale acestuia le-au recunoscut alegatorii lui Radu Duda. Pancreasul creaza suferinte deopotriva electoratului lui Mircea Geoana, lui Corneliu Vadim Tudor si absenteistilor, dar nici alegatorii lui Crin Antonescu nu stau mai bine cu producerea insulinei.

- Cu prostata au probleme in egala masura barbatii care-i voteaza pe Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu, dar nu si alegatorii doctorului Oprescu si ai lui Miron Cozma. Oamenii cu plamanii cei mai distrusi se gandesc fie sa nu voteze, fie sa-i aleaga pe Mircea Geoana si Radu Duda la presedintie".

Oprescu, salvatorul tarii

"Posibila intrare in cursa prezidentiala a lui Sorin Oprescu a impartit electoratul social-democrat in doua tabere, iar meseria lui Oprescu a fost un criteriu important in structurarea acestuia: PSD-istii cei mai bolnavi au ramas alaturi de Mircea Geoana, iar cei mai sanatosi s-au indreptat spre Sorin Oprescu. La ora actuala alegatorii lui Sorin Oprescu seamana tot mai mult cu cei ai lui Crin Antonescu, cu usoare diferente: putin mai cardiaci, dar mai virili si mai putin expusi bolilor de nutritie.

Daca bolile dau iama diferit printre alegatorii unor candidati, am crede ca politicienii afecteaza grav sanatatea alegatorilor, dar acest lucru nu este intru totul adevarat, caci absenteistii sunt de departe mai bolnavi decat cei care voteaza. Distanta fata de politica e mai daunatoare sanatatii decat apropierea de ea" e concluzia finala a sondajului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.