Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara printr-un comunicat ca in coalitie nu s-a discutat despre oprirea unei comisii parlamentare care sa-i ancheteze activitatea, liderul PDL invitandu-i pe parlamentari, inclusiv ai puterii, sa se foloseasca de acest instrument, daca li se pare necesar.
Berceanu sustine ca afirmatiile vicepresedintelui PSD Victor Ponta facute luni, potrivit carora in coalitie s-a decis sa nu se mai faca alte comisii parlamentare de ancheta, una pentru ministrul Transporturilor, alta pentru cel al Educatiei, Ecaterina Andronescu, sunt "izvorate din imaginatie" si "fara legatura cu realitatea".

"Nu a fost absolut nicio <<discutie despre comisia Berceanu si comisia Andronescu>>. Eu personal am cerut celor de la PSD sa nu ma menajeze in vreun fel si sa dea drumul comisiei parlamentare de ancheta <<Berceanu>> cand doresc si pe ce subiecte doresc. Numele <<Andronescu>> nici macar nu s-a pomenit. Nu am primit niciun raspuns, asa ca nu a avut loc nicio <<discutie>>", precizeaza ministrul Transporturilor, intr-un comunicat remis luni NewsIn.

Mai mult, Radu Berceanu invita parlamentarii, inclusiv cei ai coalitiei PDL-PSD, sa infiinteze oricand considera necesar o comisie si pentru el, aratand ca nu doreste sa fie subiectul unui troc politic intre partenerii de guvernare. " Pentru a nu exista niciun dubiu, cer acum, inca o data, public, in scris, celor de la PSD, PNL, dar si colegilor de la PDL sa infinteze oricand comisii de ancheta <<Berceanu>>, pe orice subiect care le trezeste curiozitatea. Nu pot accepta insa sa se creeze impresia ca exista niste probleme in ceea ce ma priveste, dar ca am scapat pentru ca s-a facut un fel de troc politic de tipul: <<nici Berceanu de la voi, nici Andronescu de la noi>>", mai declara Radu Berceanu.

El mai aminteste ca exista si alte parghii pentru a-i cerceta activitatea, in afara de infiintarea de comisii de ancheta, respectiv plangeri la DNA sau la ANI. "Daca cineva are semne de intrebare si nu poate infiinta o comisie parlamentara de ancheta din orice motiv, ii aduc aminte ca exista DNA sau ANI, unde plangerea poate sa o faca orice cetatean, individual. Sunt gata sa dau oricand, oricui, toate lamuririle necesare. Nu admit insa sa se creeze posibilitatea ca, atunci cand este nevoie, cineva sa imi dea de inteles ca, daca nu <<sunt cuminte>>, scoate din nou <<problema aceea>>", mai avertizeaza liderul PDL.

Radu Berceanu il mai acuza pe Victor Ponta ca ar fi incercat sa acrediteze ideea ca liderii PDL au cerut "clementa" si pentru Elena Udrea. "In legatura cu <<comisia Udrea>>, d-l Ponta incearca sa lase si aici impresia ca <<s-a cerut clementa>> sau ca s-ar fi incercat vreun <<schimb>> Total fals! In realitate, d-l Adriean Videanu le-a spus celor de la PSD ca nu o sa obtina nimic de la aceasta comisie si le-a reprosat ca nu incearca altceva decat sa intretina un circ mediatic, in loc sa se ocupe de probleme mai importante", se mai arata in comunicat.

La final, ministrul Transporturilor precizeaza ca ceea ce pesedistii au sustinut ca este o decizie a coalitiei, si anume ca orice problema cu un ministru sa fie discutata intai in coalitie, exista deja prin Regulamentul privind functionarea coalitiei la nivel central si local, "dar PSD nu a respectat niciodata acest regulament".

Geoana nu vrea o Comisie Blaga

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti ca nu este de acord cu infintarea de comisii parlamentare doar pentru a crea evenimente mediatice, sustinand totodata ca, daca vor exista indicii clare, se va face comisie si pentru Radu Berceanu.

"Daca exista elemente clare, indicii serioase cu privire la lucruri care s-au facut in afara legii, atunci evident ca Parlamentul trebuie sa se sesizeze in mod practic automat. Dar sa faci comisii dupa comisii doar pentru a crea evenimente mediatice, acest lucru nu este serios. Nu e vorba de domnul Berceanu, poate sa fie vorba de oricine altcineva: de un ministru pesedist, de un ministru pedelist, de un fost ministru penelist. (...) Daca vor exista elemente suficient de clare pentru domnul Berceanu, vom face comisie de ancheta parlamentara. Daca nu, nu", a declarat presedintele Senatului, intr-o conferinta de presa la Sibiu.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.