Adrian Nastase isi exprima dispretul fata de presedintele Traian Basescu si fata de decizia sa de a reduce personalul bugetar cu 20%, in situatia in care, in opinia fostului premier, acesta ar trebui sa inceapa cu primul bugetar al tarii, adica cu sine insusi.
Nastase il critica pe presedintele Traian Basescu pentru “dispretul” afisat fata de bugetari si ii aminteste sefului statului ca “principalul bugetar” este chiar el.

“Traian Basescu nu este o persoana care sa-si fi cladit un imperiu economic in calitate de privat. Traian Basescu nu a avut mii de angajati pe care sa-i fi platit din bani proprii si, pe timp de criza, sa se lupte sa le pastreze locurile de munca. Traian Basescu nu a fost pus in pozitia de a concedia sute de oameni. Traian Basescu a fost, dintotdeauna, unul dintre principalii bugetari ai tarii, iar acum este principalul bugetar al Romaniei”, scrie fostul premier pe blogul personal.

Acesta face o insiruire a tuturor functiilor “bugetare” detinute de Traian Basescu de-a lungul timpului: parlamentar, primar, presedinte si ii aminteste acestuia ca statul i-a pus mereu "painea" pe masa.

Deputatul social-democrat ii sugereaza presedintelui sa inceapa reducerea personalului cu Administratia Prezidentiala despre care acesta spune ca si-a dublat numarul de angajati fata de Administratia Ion Iliescu in 2004.

“Bugetul Administratiei Prezidentiale a fost in acest an dublat, Traian Basescu se plimba nestingherit prin tara, iar SPP trebuie sa se adapteze turneului electoral prezidential inceput timpuriu. Foarte probabil, Traian Basescu va incepe vizitele la alegatorii din strainatate”, scrie Adrian Nastase.

Cu toate astea, fostul premier nu contesta nevoia de a reduce cheltuielile bugetare. “Stim in ce situatie suntem”, spune Nastase, insa acesta considera ca cele mai bune decizii se iau pe baza unor analize foarte aplicate si nu pe baza de discursuri tinute la radio sau tv. “O Romanie condusa dupa chefuri nu va iesi niciodata din criza”, incheie Nastase.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.