ANI a anuntat ieri ca Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 23 aprilie 2003 - 6 noiembrie 2003, deoarece a fost concomitent primar si administrator al unei firme, si risca astfel sa piarda functia publica.
Potrivit unui comunicat transmis ieri, ANI s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila nerespectare a regimului incompatibilitatilor, iar Radu Mazare a fost instiintat cu privire la verificari prin doua adrese din 27 iulie 2009, respectiv 28 iulie 2009. Concret, in urma verificarilor a reiesit ca, in data de 4 noiembrie 1998, Radu Mazare a fost numit administrator la S.C. Nisipuri SA, functie din care s-a retras in data de 6 noiembrie 2003. In anul fiscal 2003, S.C. Nisipuri SA a avut venituri de aproape 340.000 de lei si un profit brut de 132.000 de lei.

Agentia isi incheie comunicatul prin a preciza ca persoana verificata poate face contestatie in termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate.


Mazare riposteaza

Primarul Constantei sustine insa ca sesizarea de incompatibilitate a ANI care-l vizeaza se bazeaza pe o eroare materiala a ONRC la inregistrarea societatii sale si acuza ANI ca actioneaza la comanda politica. "La Cotroceni a fost veselie mare. <<Sefu', l-am prins pe Mazare, in sfarsit, trebuie sa-l dam jos din functia de primar, l-am gasit, a fost administrator in 2003 la o societate si nu avea dreptul, conform legii>>. Dupa ce domnii de la ANI, ca si cei de la DNA, nu mai stiu ce sa mai caute si ce sa mai rascoleasca, acum s-au repezit ca ulii sa-mi caute chilotii din 2003 si, sa vezi stupoare, <<l-am descoperit pe Mazare incompatibil, e nenorocire, domnu' presedinte, sa ma avansati>>", a spus Mazare la aflarea acuzatiilor care ii s-au adus.

El s-a declarat nemultumit de faptul ca nu a fost contactat de nici un reprezentant al Agentiei care sa-i prezinte suspiciunile ANI inainte ca aceasta sa dea publicitatii comunicatul prin care este declarat incompatibil. Primarul a prezentat presei documentul de constituire al societatii "Nisipuri", din care ar reiesi ca administratorul societatii este, de fapt, fratele sau Mihai Mazare, in timp ce Radu Stefan Mazare figureaza doar ca unic actionar. "Legea nu interzice sa fi si primar si actionar, nu interzicea la vremea respectiva. Daca m-ar fi intrebat slugile politice de la ANI, le-as fi aratat. Dupa ce am aflat, am sunat si eu sa vad ce se intampla acolo. Domnii de la Registrul Comertului au gresit in loc de administrator Mazare Mihai, Mazare Radu Stefan", a explicat primarul Constantei.

In urma izbucnirii acestui scandal, Mazare a contactat Oficiul National al Registrului Comertului, care si-ar fi recunoscut eroarea de inregistrare printr-un referat din 30 iulie 2009. "A fost o eroare materiala a Registrului Comertului. Daca domnii de la ANI imi dadeau un telefon, le explicam si nu-l mai prindeau pe Mazare sa-l dea jos", a conchis Mazare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.