Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat luni seara la Antena 3 ca ideea ca el sau Crin Antonescu se vor retrage din cursa prezidentiala si va veni un candidat "din cer", facand referire la posibila candidatura a lui Sorin Oprescu, este o gluma buna.
Rugat sa comenteze posibila intrare in cursa a lui Sorin Oprescu, Mircea Geoana a spus ca acestea sunt "glume bune" si ca va comenta mai mult cand edilul sef al Capitalei va anunta oficial ca vizeaza fotoliul de la Cotroceni. "Asta e a doua buna in seara asta! (anterior Geoana ironizase o opinie postata pe site-ul televiziunii ca ar avea o ferma in Colorado, n.r.). Cand se va decide domnul Oprescu, o sa comentam. Pana nu se decide, nu avem ce comenta", a spus Geoana, schitand un zambet.

Desi a evitat sa comenteze intrarea lui Oprescu in cursa, Geoana a ridiculizat teoria unui candidat "venit din cer" (o trimitere la zvonurile din media potrivit carora primarul Capitalei si-ar negocia sprijinul pentru Cotroceni cu PSD si PNL, n.r). "Iar ideea asta ca se retrage Geoana sau Antonescu si vine un candidat de undeva din cer, astea sunt chiar glume bune. Aa, poate sa vina, e o tara libera, poate sa candideze oricine. Dar sa vina sa candideze la PSD si la PNL impreuna, asta chiar ca e buna", a declarat el, razand.

Presedintele Senatului a sustinut apoi ca poate fi un presedinte mai bun decat Traian Basescu. "Cred ca cine va incerca sa faca circ si scandal in aceasta perioada va pierde in mod evident. (...) Fara sa fiu nici prea plin de mine, nici mult prea modest, undeva la mijloc daca se poate, cred ca pot sa fac o treaba buna sau o treaba mai buna fata de ceea ce se intampla acum in Romania", a declarat Geoana, care a mai spus despre Traian Basescu ca are o "capacitate infernala" de a dezbina. Liderul PSD a sustinut ca, desi cunoaste limbi straine, nu acest lucru conteaza pentru un presedinte. "Apropos de asta cu vorbitul de limbi straine si cu nevorbitul de limbi straine, nu cred ca este o chestiune eliminatorie pentru un presedinte de tara. Dar pot sa va spun ca sunt la fel de confortabil sa vorbesc cu oltenii mei de la Dabuleni, cum pot sa fiu la fel de confortabil sa discut cu un lider politic la Casa Alba sau undeva intr-o mare capitala europeana", a mai declarat el.

Portretul robot al presedintelui descris de Geoana este"un presedinte implicat si responsabil ". "Nu mai poti sa fii un presedinte pasiv. Dar un presedinte care sa adune romanii impreuna, asta pot sa fiu si trebuie sa fie viitorul presedinte. Daca n-o sa fie Geoana, urmatorul presedinte tot va fi un presedinte unificator", a sustinut liderul pesedist.

El a spus apoi ca-si va asuma cu responsabilitate o eventuala infrangere. "Daca gresesc, oamenii vor judeca si vor decide in consecinta. Daca am o cauza buna si oamenii cred in mine, imi vor da dreptate. Daca nu, nu, asta-i viata. Pana la urma politica este si un sport in care daca castigi si ai dreptate, esti bun, daca nu castigi si n-ai dreptate, asta e", a aratat Geoana.

Presedintele Senatului a mai spus ca nu se asteapta sa fie "injunghiat pe la spate" (expresia moderatorului, n.r.) daca pierde alegerile. "In clipa in care ai performanta, toata lumea te aplauda. In clipa in care n-ai performanta, lumea sa se indoiasca. Este un lucru natural. De ce trebuie cineva sa se gandeasca ca te injunghie altcineva pe la spate? (...) Adevarul ca niste instincte de a privi periferic, se dezvolta in politica, este adevarat", a mai declarat el. Intrebat de moderator ce ar dori sa faca daca nu ar fi politician, Geoana a raspuns:

"Televiziune sau profesor. Profesor la o facultate din Romania pe care s-o aducem in topul primelor 500 de universitati din lume. Asta mi-ar place (sic!)", a declarat pesedistul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.