Deputatii din Comisia Juridica si-au dat avizul pentru trecerea din proprietatea statului in proprietatea Bisericii Ortodoxe Romane a celor 11 hectare de teren de pe Calea 13 Septembrie, unde urmeaza sa se inceapa constructia Catedralei Mantuirii Neamului. Ordonanta privind realizarea Ansambului Arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului prevede trecerea, cu titlu gratuit, a celor 11 hectare, in termen de 30 de zile. MApN a cerut ca suprafata de constructie sa se restranga la sase hectare si limitarea inaltimii constructiei la 40 m pentru a nu afecta sistemul de comunicatii amplasat pe acoperisul Palatului Parlamentului.

Prezent la discutii, vicarul patriarhal Vicentiu Ploiesteanu a dat asigurari ca ansamblul arhitectural nu va ocupa mai mult de sase hectare, urmand ca restul de teren sa fie folosit ca "spatiu de protectie" pentru constructie.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.