PSD a semnat ieri protocoale de parteneriat politic cu sase partide minuscule care n-au intrat in parlament. Partidul Ecologist Roman, Partidul Unitatii Natiunii Romane, Partidul Socialist Unit, Partidul Alianta Socialista, Partidul Noua Democratie si Partidul Mileniului III se angajeaza sa-l sustina in turul II al alegerilor pe Adrian Nastase, candidatul Uniunii PSD+PUR. De multe dintre aceste partide n-ati auzit. Iata de ce este bine sa stiti ca Partidul Mileniului III, spre exemplu, a decis recent sa rupa relatiile cu Ambasada SUA la Bucuresti. "Referitor la urecheala trasa de misiunea diplomatica americana la Bucuresti BNS-ului, pentru implicarea in campania electorala alaturi de un partid parlamentar, P.M. III, partid crestin, anunta pe aceasta cale ca este hotarit, la rindul sau, sa intrerupa relatiile cu misiunea diplomatica in cauza daca in campania electorala din SUA vor mai fi sustinute cu prioritate interesele minoritatilor sexuale (homosexuali si lesbiene)", se arata intr-un comunicat semnat de Grigore Foculescu, presedintele acestui partid. Un alt sustinator al lui Nastase este Partidul Alianta Socialista, fostul PSM.

Formatiune declarata socialista, dar cu afinitati comuniste, PAS se lauda pe pagina sa de Internet cu participarea la Congresul Partidului Comunist Spaniol, la lucrarile caruia a fost in septembrie anul acesta. PUNR este partidul condus de Mircea Chelaru, a carui carte-manifest lansata recent are ca slogan "Romania, trezeste-te!". Partidul Socialist Unit, condus de fostul peremist Ilie Neacsu, este o alta formatiune socialista care militeaza pentru "Pacea Lumii". Cu toate aceste partide, PSD declara ca a hotarit "sa colaboreze in viitor, tinind seama de interesele comune privind dezvoltarea economico-sociala a Romaniei, integrarea in Uniunea Europeana, recunoasterea valorilor si drepturilor fundamentale ale omului". La momentul semnarii protocolului n-au fost invitate decit televiziunile. Cu acel prilej, Adrian Nastase a declarat: "Este un moment important, un moment in care facem impreuna o evaluare a ceea ce reprezinta forta noastra unita, capacitatea noastra de a sustine un set de valori, capacitatea noastra de efort pentru a duce inainte, pentru a continua lucrurile pe care le-am realizat".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.