Secretarul de stat in ministerul Tineretului si Sportului, Octavian Bellu, si-a anuntat vineri demisia din functie.
Nu mai vad nicio perspectiva. Am avut rabdare, au existat multe proiecte, multe discutii, dar nu vad nicio posibilitate in aplicarea lor”, a declarat Bellu.

Fostul antrenor de gimnastica a declarat ca in opinia sa sportul in Romania se afla in colaps pentru ca “nu mai sunt fani pentru sport, mai ales acum”.

Octavian Bellu a fost in prioada 2005-2006 consilier de stat la Administratia Prezidentiala. Din anul 2006 el a ocupat functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport, iar din 2009 a fost numit secretar de stat al Ministerului Tineretului si Sportului.

De ce a demisionat Bellu

Principalul motiv invocat de fostul antrenor a fost "colapsul din sportul romanesc". Acesta a considerat ca "e mai util sa plece de acolo decat sa isi petreaca timpul intr-un birou".

"Eu am discutat cu doamna ministru Ridzi si i-am spus ca locomotiva acestui minister este sportul, iar eu ma uit la ponderea lui in aceasta structura si spun ca COSR a ramas singurul pilon al sportului, dar si ei au probleme. Sunt de parere ca trebuia sa fac acest gest, pentru ca sunt astfel croit incat atunci cand simt ca nu imi gasesc locul si ca imi pierd vremea, trebuie sa fac ceva. Faptic aveam ce face, dar simteam ca pentru sport pot face mai mult", a afirmat Octavian Bellu.

Acesta a explicat clar ca gestul sau nu are nicio legatura cu ceea ce se intampla in cazul ministrului Ridzi: "Eu nu demisionez din cauza celor intamplate, nu are nicio legatura. Eu sper ca doamna Ridzi sa isi rezolve problemele, pentru ca, dupa mine, plateste din cauza tineretii sale si a entuziasmului. Din pacate tineretea nu face totul. Nu trebuie sa se gandeasca cineva ca eu plec si incerc sa dau vreun semnal, o fac pentru ca asa simt".

Octavian Bellu a criticat voalat felul in care ministrul Ridzi a ales sa faca descentralizarea in sport: "Aceasta descentralizare a fost facuta brusc, fara a evalua posibilitatile primariilor de a avea grija de o baza sportiva, de un club. Cine imi garanteaza mie ca primarul din orasul x nu va reduce numarul sectiilor de la 17 la 3? Pe de alta parte eu cred ca secretarii de stat din acest minister ar fi trebuit sa aiba in subordine doua departamente separate, sa fie sport si tineret, sa stie fiecare ce are de facut".

Fostul antrenor al lotului Romaniei de gimnastica a vorbit si despre posibilitatea de a accepta functia de ministru: "In niciun caz. Cum sa vin eu ministru pe o structura facuta de altcineva, unde oamenii au fost alesi pe niste criterii pe care eu nu vreau sa le discut? Eu nu imi doresc sa fiu ministru, aceasta functie trebuie ocupata de un om politic. Eu ma voi indrepta probabil spre formarea de noi tehnicieni, antrenori, pentru ca asta e marea problema a sportului romanesc"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.