Raportul Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala din PSD despre relatiile lui Omar Hayssam in interiorul partidului va fi facut public in cursul zilei de astazi, dupa toate probabilitatile fiind vorba de o singura vinovatie, a lui Mircea Ursache, fostul sef interimar al PSD Bucuresti, care l-a acceptat pe liste pe controversatul om de afaceri. Ancheta a provocat controverse in partid, vinovatia fiind pasata de la o tabara la alta. Cum Omar Hayssam a fost membru in PSD Bucuresti, raportul s-a concentrat pe aceasta zona, motiv pentru care membrii acestei organizatii au acuzat declansarea unei vanatoari de vrajitoare.

Cauza plantarii anchetei despre Hayssam in PSD Bucuresti putea fi gasita in conflictul mai vechi dintre Mircea Geoana si Dan Ioan Popescu, presedintele organizatiei din Capitala. PSD Bucuresti a reactionat in numeroase randuri, cerand extinderea anchetei in teritoriu, acolo unde Hayssam avea afaceri, iar nu la Bucuresti, unde Hayssam ar fi fost implementat de la centru. Actualul presedinte al PSD Bucuresti are scuza faptului ca Hayssam a fost promovat pe listele parlamentare in timpul in care la sefia organizatiei se afla Mircea Ursache, fostul sef al AVAS.

Mircea Ursache spune insa ca Omar si-a desfasurat activitatea in PSD Bucuresti cu sapte ani inainte de a ajunge el presedinte si ca in acea luna si jumatate cat a fost el la conducere Hayssam nu a trecut pe la partid. "Hayssam s-a inscris singur pe listele preliminare pentru Parlament", sustine Ursache. El a recunoscut ca a participat in cadrul Comisiei de Arbitraj la discutii pe subiectul Hayssam de mai multe ori, dar a specificat ca nu au fost audieri, ci simple discutii in care si-a prezentat pozitia.

El a fost de acord ca vinovatii de relatii cu Hayssam sa fie exclusi din PSD, dar a negat ca acest lucru i s-ar putea intampla lui. "Nu au pe ce", si-a justificat pozitia fostul sef al AVAS. Pentru clarificarea situatiei a fost audiat fostul presedinte al organizatiei Sectorului 1, Petru Salcudeanu. Acesta este un apropiat al lui Ion Iliescu, fiind persoana langa care s-a asezat fostul presedinte la Consiliul National al PSD. Cei doi au fost vazuti vorbind pe indelete cu acea ocazie.

Cel mai dureros moment pentru PSD in privinta lui Hayssam a venit prin intermediul senatorului Antonie Iorgovan, care a indicat relatiile sirianului cu persoane din actuala conducere a partidului. Printre nominalizati a ajuns si Adrian Nastase. Odata securea razboiului dezgropata, ea s-a intors impotriva senatorului, care a fost excus in final din cadrul Comisiei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.