Romanii sunt tot mai optimisti. Potrivit Barometrului de Opinie realizat de Institutul de Marketing si Sondaje - IMAS, doar 49 la suta dintre cei
chestionati cred ca Romania se indreapta intr-o directie gresita, in scadere cu 2 la suta fata de luna mai, in timp ce 44 la suta apreciaza ca directia este buna.

Potrivit aceluiasi sondaj, Traian Basescu inregistreaza o cota de incredere de 58 la suta, in urcare cu 6 la suta fata de luna mai. Este prima luna in care popularitatea lui Basescu inregistreaza un trend ascendent, dupa ce din cele 73 de procente inregistrate in luna ianuarie a pierdut constant cateva procente in fiecare luna. El este urmat de premierul Calin Popescu Tariceanu, cu 42 la suta, si liderul PSD, Mircea Geoana, 41 la suta.

Presedintele PD, Emil Boc, si presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, sunt la egalitate, cu cate 26 de procente. In privinta partidelor parlamentare, intentiile de vot pentru Alianta D.A. sunt la nivelul de 55%, o crestere de 5 procente fata de luna mai.
In schimb, intentiile de vot pentru PSD au scazut de la 28 la 23 la suta, in aceeasi perioada de timp. PRM a ramas constant la 10 la suta, iar UDMR a crescut usor, de la 5 la 6 la suta. Sondajul a fost realizat in perioada 9-17 iunie 2005, pe un esantion reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, cu o marja statistica de eroare de ±2,9%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.