O stire bomba a lovit ieri, de la Cotroceni, redactiile si mediile diplomatice internationale: "La implinirea a 65 de ani de la ultimatumul sovietic adresat autoritatilor romane, presedintele Romaniei, Traian Basescu, condamna ferm Pactul Ribbentrop - Molotov care a condus la anexarea Basarabiei si a nordului Bucovinei de catre URSS". Presedintele Traian Basescu a apreciat ca Romania "nu poate ignora suferintele indurate de fratii nostri de peste Prut ca urmare a unor fapte istorice grave", se arata in comunicatul citat.

Totodata, presedintele Romaniei "se inclina cu respect in fata oamenilor care au trebuit sa invete sa traiasca zilnic cu suferinta, de la cea a separarii de familie la cea a dezradacinarii de limba si neam". Presedintia Romaniei a raspuns astfel nenumaratelor cereri ale romanilor, facute si prin intermediul ziarului ZIUA, indreptand o faradelege istorica. Prima condamnare oficiala de catre Romania a Pactului Stalin-Hitler are o insemnatate care va fi consemnata tot de istorie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.