Politica 6 Iulie 2009 01:50
In vreme ce profesorii nu stiu daca vor ajunge banii din bugetele primariilor pentru a le fi achitate salariile in ultimul trimestru al anului, unele categorii de functionari publici sunt neafectate de criza.
Cei mai avantajati continua sa fie functionarii publici parlamentari. Unii dintre sefii de directii si departamente din Parlament au ajuns nu doar sa incaseze mai mult decat premierul si presedintele tarii, dar au atins si performanta de a-si dubla aproape veniturile de la un an la altul.

Recordul in bani il detine in continuare sefa Departamentului legislativ din Senat, Constanta Calinoiu. Aceasta si-a crescut veniturile de la 96.494 de lei (cat figureaza in declaratia de avere din iunie 2008) la 143.729 de lei (in iunie 2009). Cresteri de 30.000-40.000 de lei intr-un an regasim si la fostul secretar general al Senatului, Dan Vasiliu, dar si la o intreaga armata de directori din Camera Deputatilor.

Majorarile de venituri sunt si mai spectaculoase daca ne uitam mai in urma, la ce bani primeau acestia acum doi ani de zile. In plus, unii dintre sefii din Parlament nici nu s-au sinchisit sa-si declare veniturile incasate, multumindu-se sa faca trimitere la fisa fiscala. Linistiti sunt, in ciuda crizei, si functionarii publici de la Directiile Finantelor Publice Judetene, care vor pleca in concediu dupa ce vor incasa o prima de vacanta echivalenta cu un salariu.

Functionarii publici parlamentari beneficiaza de numeroase sporuri, inclusiv pentru depasirea "sistematica" a duratei normale de lucru, iar la iesirea la pensie primesc sapte salarii lunare brute drept compensatie si o pensie de 80% din ultimul salariu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.