Politica 6 Iulie 2009 01:28
Viorel Hrebenciuc: Basescu l-a excitat pe Oprescu sa candideze la Presedintie. Cristian Preda: Hrebenciuc sa-si ceara scuze ca l-a inventat pe Becali.
In ciuda faptului ca a dezmintit de nenumarate ori intentia de a candida la Presedintia Romaniei, Sorin Oprescu este considerat, in ultimele zile, de colegii sai politicieni, drept contracandidat sigur pentru Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu.

Liderii PSD sunt convinsi ca primarul Capitalei isi va anunta curand candidatura si si-au recalibrat planurile de campanie pentru Mircea Geoana, luandu-l in calcul si pe Oprescu.

De altfel, strategii lui Geoana au comandat acel sondaj CURS in care Oprescu a fost masurat ca si candidat la prezidentiale, pentru a arata ca acesta nu il va afecta pe candidatul social democrat, ci va “fura voturi” de la Crin Antonescu.

Sondajul comandat de PSD il coteaza pe Sorin Oprescu doar cu 6% intentie de vot la prezidentiale, insa arata ca intrarea sa in cursa l-ar cobori pe Crin Antonescu de la 20 la 15%, in vreme ce Geoana ar pierde din cauza primarului Capitalei doar 2 procente.

Liderii PSD au inceput sa se agite din cauza virtualei candidaturi a lui Sorin Oprescu si din cauza ca in interiorul partidului condus de Mircea Geoana s-a conturat o factiune favorabila candidaturii primarului Capitalei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.