Politica 6 Iulie 2009 14:16
Premierul Emil Boc a declarat duminica, in timpul unei vizite la santierul Autostrazii Transilvania, ca va demite din Guvern orice ministru, fie el de la PDL sau de la PSD, daca procurorii cer inceperea urmaririi penale impotriva acestuia
"Daca Justitia va da un verdict care tine de existenta unor nereguli, in acel moment orice ministru, repet, de la orice formatiune, PD-L sau PSD, va pleca din Guvern", a declarat Boc, raspunzand unei intrebari legate de acuzatiile aduse ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, informeaza NewsIn.

"Vreau sa va spun ca nu este rau mai mare care se poate face raportului de tara pe Justitie, pe care il vom avea in septembrie, decat acela de a nu lasa Justitia sa-si spuna cuvantul cu privire la demnitari, iar din acest punct de vedere orice membru al PDL care se va impotrivi ca Justitia sa ajunga la un demnitar, oricare ar fi el, va fi exclus din partid", a continuat Boc.

"PDL nu va face niciodata scut in jurul unui demnitar in legatura cu care DNA va cere inceperea urmarii penale. Vreau sa fiu foarte clar si raspicat, in ziua in care autoritatea judiciara a statului, Parchetul sau DNA, va cere inceperea urmarii penale impotriva oricarui membru al Guvernului, in acea zi va fi demis de catre primul-ministru si nimeni din PDL nu va vota impotriva continuarii anchetelor penale, asa cum fac altii, din nefericire, in Parlamentul Romaniei", a incheiat premierul.

Ministrului Tineretului, Monica Iacob-Ridzi, i se imputa, in interiorul PDL, ca a avut o comunicare defectuoasa in scandalul creat in jurul cheltuirii sumei de 630.000 de euro din bugetul ministerului pentru organizarea "Zilelor Tineretului, care a condus la iritarea presei si a Comisiei de ancheta, fapt care a adus prejudicii de imagine prea mari, sustin surse democrat-liberale.

Conform unor surse din PDL, liderii partidului sunt hotarati sa gaseasca un inlocuitor pentru Monica Iacob-Ridzi, chiar si in eventualitatea in care procurorii de la DNA nu vor cere inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Tineretului si Sportului. Principalul motiv este ca scandalul legat de finantarea "Zilei Tineretului" a adus prejudicii prea mari de imagine partidului, iar pastrarea in functie a ministrului nu ar rezolva aceasta problema. "Problema este cum a gestionat cazul Monica. Daca e sa cautam si in alte ministere cazuri de astea, s-ar putea sa gasim lucruri mult mai grave. Acum ea plateste pentru incompetenta unor subalterni", a declarat pentru NewsIn un democrat-liberal. Conform acelorasi surse, este insa greu de crezut ca DNA nu va cere avizul pentru declansarea urmaririi penale.

In privinta procedurii de inlocuire a ministrului, democrat-liberalii ar prefera ca Iacob-Ridzi sa demisioneze singura, fara a-l pune pe presedintele Traian Basescu in postura de a fi nevoit sa o suspende din functie. De altfel, un democrat-liberal sustine ca lideri ai partidului s-au consultat deja cu seful statului pe acest subiect, toti fiind de parere ca se impune o noua numire in fruntea ministerului. Exista deja o varianta de inlocuire, numele vehiculat fiind cel al lui Octavian Belu.

Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a transmis vineri, 3 iulie, prin intermediul unui comunicat de presa remis agentiei NewsIn, ca nu si-a depus demisia din functia detinuta in Guvern. "Dezmint informatia vehiculata in mass-media pe surse potrivit careia mi-am depus demisia din functia de ministru. Din respect pentru o informare corecta a opiniei publice, rog mass-media sa ia in considerare doar pozitia mea oficiala", a declarat Ridzi, printr-un comunicat, ca urmare a informatiilor transmise de unele televiziuni, conform carora ministrul si-ar fi anuntat retragerea din Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.