Politica 6 Iulie 2009 10:04
Premierul Emil Boc a declarat, sambata seara, la ceremonia de absolvire de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj, ca Executivul intentioneaza sa ia masuri ca pretul medicamentelor sa se bazeze "pe cele mai mici preturi din UE" si sa intrduca tichetele de sanatate
"Sunt poate cele mai dificile vremuri pe care le traim dupa 1989, datorita unul complex de factori interni si externi, legati de criza economica. Am insa optimismul ca, desi e mai greu anul acesta, putem avea speranta ca o vom duce un pic mai bine incepand cu anul viitor, ca daca astazi si maine vom ramane solidari si vom face ceea ce trebuie pentru aceasta tara, astazi, vom putea spera ca ziua de maine sa fie mai buna, zi mai buna si in privinta sanatatii, pentru ca sunt cateva lucruri pe care Guvernul si-a propus sa le faca. In primul rand e vorba de procesul de descentralizare, prin care spitalele vor trece in subordonarea autoritatilor locale. De asemenea, reforma medicamentului, in sensul ca pretul la medicamente sa fie asezat pe baze corecte, sa fie bazat pe cele mai mici preturi din UE, si, nu in ultimul rand, de ceea ce inseamna, in acest moment, introducerea tichetelor de sanatate, un proiect de reforma, cred eu, care este asteptat de lumea medicala romaneasca, si care, sunt convins, ca isi va arata eficeinta in perioada urmatoare", a spus Boc, la ceremonia de absolvire a celei de-a 60-a promotii a Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", transmite corespondentul NewsIn.

Premierul le-a spus absolventilor ca inceputul carierei sale in administratia publica locala a coincis cu momentul in care actualii absolventi au inceput facultatea. "Am inceput oarecum impreuna, dumneavostra erati in anul I din facultate cand am devenit primar al municpiului Cluj-Napoca", a spus premierul.

El a spus ca UMF "Iuliu Hatieganu" Cluj este una dintre cele mai apreciate universitati din Europa si Romania, ca absolventii se pot mandri oriunde in lume cu diploma lor, insa i-a sfatuit sa nu uite ca pe langa profesionalismul actului medical un doctor bun trebuie sa si stie cum sa se comporte cu pacientii. "Va spun ca un subiect, ca un pacient, ca ceea ce ma impresioneaza foarte mult la un medic, dincolo de calitatea actului medical si de profesionalismul pe care il arata, este lucrul pe care nu vreau sa-l uitati si anume ca un zambet si o forma buna pot fi la fel de bun si utile ca un medicament performant", a adaugat Boc.

Promotia din acest an de la UMF Cluj are 1.329 absolventi. Ceremonia a avut loc pe stadionul Constantin Radulescu al echipei de fotabl CFR Cluj. La ceremonie au mai fost prefectul Florian Stamatian, medic de profesie, primarul Sorin Apostu (PDL) si presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoaie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.