Politica 2 Iulie 2009 00:39
Gelu Dragulin, reprezentant al Partidei Romilor, a fost numit incepand de miercuri consilier la cabinetul ministrului de externe Cristian Diaconescu, urmand sa gestioneze problematica romilor de cetatenie romana din strainatate, informeaza un comunicat MAE.
In varsta de 46 de ani, absolvent al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative - Facultatea de Stiinte Politice, Gelu Dragulin este, potrivit MAE, expert in politici publice, cu o experienta de peste 18 ani in domeniu.

Gelu Dragulin colaboreaza cu UNESCO si CARITAS in domeniul politicilor publice privind imigratia si este secretarul general al Camerei de Comert Romano - Spaniole. De asemenea, Gelu Dragulin este fondator al ONG-ului „SHATRA”, care face parte din Consiliul National al minoritatilor din Spania.

Noul consilier isi propune sa elaboreze o strategie favorabila romilor de orgine romana din strainatate. Aceasta etnie este adesea discriminata in strainatate si asociata cu infractionalitatea, asa cum s-a intamplat si in momentele de tensiune aparute in Italia in toamna anului 2007 dupa cazul Mailat, romanul de origine roma care a ucis o femeie italiana provocand un val de xenofobie. Cel mai recent exemplu este cel al unor romi din Irlanda de Nord care au fost tinta unor atacuri rasiste, ceea ce a determinat zeci de membri ai acestei comunitati sa ceara repatrierea in Romania.

"In calitate de consilier al ministrului Cristian Diaconescu imi propun sa contribui, prin experienta acumulata in tarile europene, la elaborarea unei strategii prin care realitatile romilor din strainatate sa fie privite intr-o lumina favorabila. Doresc astfel sa aduc o schimbare a imaginii romilor si a modului in care o parte din ei sunt perceputi de catre ceilalti cetateni europeni in afara granitelor", a declarat Gelu Dragulin.

Ministrul Cristian Diaconescu considera ca "MAE are nevoie de o astfel de abordare pentru a-i putea sprijini eficient pe toti cetatenii romani aflati in strainatate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.