Politica 1 Iulie 2009 03:00
Gardianul a intrat in posesia unui document care atesta faptul ca procurorii DNA au demarat cercetarile privind implicarea lui Miron Mitrea in ancheta referitoare la frauda de la CFR.
Este pentru prima data cand numele fostului ministru este legat in mod oficial de scandalul “Necolaiciuc”. In urma cu patru ani, Mitrea i-a aprobat pur si simplu demisia lui Necolaiciuc, declarand presei ca fostul director general al CFR a demisionat pentru ca nu a inteles exact "problema costurilor‘‘ societatii.

Misir, fostul adjunct al lui Necolaiciuc la CFR si inculpat in dosar, a contestat rezolutia DNA prin care a fost trimis in judecata. Printre altele, el a aratat faptul ca “a solicitat in repetate randuri audierea si inculparea fostului ministru Miron Mitrea si a secretarului general Orbescu, care nu sunt nici macar martori”. Raspunsul DNA, din octombrie 2008, semnat de procurorul Doru Tulus, dezvaluie faptul ca fostul ministru este cercetat de procurori: “Activitatea infractionala a celor doua persoane ( Mitrea si Orbescu, n.r.) face obiectul unei cauze aflate in curs de cercetare”.

Ieri, ministrul transporturilor, Radu Berceanu, l-a schimbat din functie pe seful CFR SA, Viorel Scurtu, si l-a numit in aceasta pozitie pe Ion Garoseanu, vicepresedinte al Grupului Feroviar Roman. Viorel Scurtu, in perioada in care Mihai Necolaiciuc a ocupat functia de director general al CFR SA, a fost seful Directiei de Linii. El este invinuit alaturi de fostul sau sef, impreuna cu alte 28 de persoane acuzate de procurorii anticoruptie, ca ar fi cauzat societatii de cai ferate un prejudiciu de peste 80 milioane de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.