Politica 1 Iulie 2009 20:54
Deputatul Kelemen Hunor, candidatul desemnat de catre UDMR pentru competitia prezidentiala pare sa fi adoptat stilul de viata a fostului presedinte Ion Ilescu - "Sarac, dar cinstit". Potrivit declaratiei sale de avere, deputatul maghiar nu are nici casa, nici terenuri, nici masini, iar pe langa toate astea locuieste in continuare cu parintii.
Candidatul udemerist la prezidentiale nu a consumat prea multa “cerneala” in momentul completarii declaratiei de avere, aproape toate sectiunile acesteia fiind goale.

Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, Kelemen Hunor detine “zero terenuri, zero case, zero masini, zero bijuterii, zero ceasuri, zero tablouri si zero conturi in valuta”. Udemeristul se poate insa lauda cu un cont in banca de 150.000 lei.

Deputatul in varsta de 42 de ani locuieste cu parintii, nu este casatorit si nu are copii. “Traiesc inca in casa parinteasca. Deoarece imobilul nu este trecut pe numele meu nu am avut cum sa-l stipulez în declaratia de avere", a declarat Kelemen pentru Inpolitics.

Inca un lucru “iesit din comun” pentru un deputat este faptul ca Kelemen nu detine niciun automobil. Desi indemnizatia sa lunara este de 5.361 lei/brut acesta nu este “tentat” de achizitionarea unei masini. “Mai demult am avut si eu o masina. Am vandut-o prin 1997. Nu m-au pasionat niciodata extrem de mult masinile. Nu am nevoie de un autoturism. Momentan nu am ce face cu el", a relatat udemeristul pentru Inpolitics.ro.

Din ce traieste Kelemen Hunor?

Cu toate astea, candidatului la sefia statului nu i se poate plange de mila. Acesta are doua surse de venit, potrivit declaratie de avere, una din partea Camerei si alta din partea UDMR, unde detine functia de presedinte executiv, evaluata la 67.065 lei pe an.

Deputatul isi deconteaza lunar din bugetul Camerei aproximativ 9.000 de lei pentru cazare in Bucuresti si in jur de 2.000 de lei pentru “naveta” Bucuresti – Targu Mures (locul de provenienta a deputatului – n. red.).

Modelul iliescian


Aceasta nu este prima data cand avem de-a face cu un parlamentar econom. Cel mai celebru exemplu este acela al fostului presedinte, Ion Ilescu, care, de-a lungul carierei sale politice a adoptat motto-ul “Sarac, dar cinstit!”. Desi si-a “incheiat” cariera politica, cel putin la nivel de functie de conducere in stat, presedintele de onoarea al PSD traieste in continuare dupa acelasi principiu.

Potrivit declaratiei sale de avere, completata in decembrie 2008, acesta nu detine niciun teren si niciun cont in banca.

In schimb, Ion Iliescu are in proprietatea sa un apartament in Bucuresti in care locuieste cu sotia sa, si un autoturism Volkswagen. De asemenea, fostul sef de stat detine 16 tablouri si mici obiecte de arta a caror valoare nu este specificata in declaratia sa de avere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.