Politica 1 Iulie 2009 17:49
Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a declarat marti, la audierea in Comisia de ancheta a deputatilor, ca va solicita "o expertiza efectuata de o companie internationala de prestigiu" care sa arate daca existe vreo legatura de rudenie intre ea si cele doua firme care au contracte cu MTS, insa aceasta nu a prezentat inca documentele cerute de Comisie.
Ridzi a mentionat ca a cerut "personal" un raport de control catre Autoritatea Nationala pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice, raport pe care l-a si primit.

"In plus, am solicitat un audit intern. Am emis deja un ordin in acest sens si sper sa am rezuiltatele acestuia saptamana aceasta. Intentionez sa comand si o expertiza efectuata de o companie internationala de prestigiu, care sa faca un raport cu privire la derularea acestor contracte. Vreau sa se clarifice foarte clar daca intre mine si rudele mele pana la gradul trei, ca inteleg ca aceasta este procedura interationala, si cele doua companii si asociatii lor exista vreo legatura, sau daca exista vreo legatura intre acele companii si vreun angajat al MTS", a afirmat Ridzi, facand precizarea ca respectiva expertiza nu va fi suportata din bani publici.

In replica, deputatul PSD, Cristian Dumitrescu, i-a recomandat ministrului sa-si ia un avocat deoarece nu are cum sa verifice cheltuirea banului public decat tot o institutie de stat, adica platita din bani publici.


Ministrul nu a avut timp sa pregateasca documentele


In ceea ce priveste documentele cerute de Comisie, ministrul a precizat ca solicita un ragaz pentru a le pune la dispozitie, deoarece in cursul zilei de marti, la ora 16.00, nu mai era nimeni la ministerul Tineretului care sa se ocupe de acest lucru. "Am considerat ca aceasta Comisie de ancheta isi inceteaza de drept activitatea, am considerat ca transmitarea tuturor documentelor catre DNA este suficient. Porbabil ca am gresit. Tocmai de aceea va rog astazi sa-mi dati un ragaz sa va trimit toate documentele solicitate. Pot sa va spun ca nu voi putea pana maine dimineata, imi va fi foarte greu, nu mai am cum la ora aceasta, mai este nimeni in minister, iar la prima ora inteleg ca i-ati chemat pentru audieri pe cei care ar putea sa va puna la dispozitei documentele", a mai spus Ridzi.

Totodata, ea a afirmat ca "timpul este foarte scurt, de aceea va rog sa-mi permiteti sa pregatesc eventual pana vineri o parte din documente si pana luni restul". "Pentru ca intre timp, va spun ca in fiecare zi imi sunt solicitate de DNA documente. Au inceput deja audierile in acest caz, au venit de mai multe ori la minister", a mai spus ministrul MTS.

Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, s-a prezentat, marti in jurul orei 15.00, la Comisia de ancheta constituita de Camera Deputatilor pentru a cerceta modul in care ministrul PDL a dispus cheltuirea fondurilor pentru organizarea Zilei Tineretului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.