Fostul presedinte al UDMR Mures, radicalul Kincses Elod, l-a invitat, ieri, pe presedintele UDMR Marko Bela, la o dezbatere legata de proiectul Legii privind statutul minoritatilor nationale. Initiativa lui Kincses vine dupa ce, in urma cu o saptamana, presedintele UDMR a facut aluzie la el, in discursul rostit la sedinta CRU, desfasurata la Targu Mures. "Citesc, de pilda, din pana unui jurist al nostru obosit, ca statutul nationalitatilor de alta data, din 1945, este mai bun", a afirmat atunci Marko Bela.

Kincses, jurist de profesie, sustine in continuare acest lucru. "Consider ca nu prin invective se poate ajunge la o lege ca lumea, ci printr-o dezbatere deschisa, cu argumente juridice, politice", a spus Kincses. El a precizat ca se va face o paralela intre proiectul Legii privind statutul minoritatilor nationale si legea din 1945, respectiv despre impactul asupra vietii cotidiene a maghiarilor in cazul in care proiectul UDMR va fi adoptat de Parlament.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.