Premierul Calin Popescu-Tariceanu nu a fost consultat in legatura cu proiectul de ordonanta privind crearea comunitatii de informatii, desi acest proiect se afla de ceva vreme in dezbaterea unui grup consultativ in care presedintia este reprezentata de consilierul prezidential Claudiu Saftoiu. Din acest grup mai fac parte presedintii comisiilor parlamentare de control ale SRI, SIE, si de aparare.

Ieri, la Alba Iulia, premierul Tariceanu a precizat ca nu stie de existenta vreunui proiect de ordonanta privind comunitatea de informatii, dar ca trebuie sa se tina cont de cine va fi beneficiarul informatiilor. "Aceasta problema nu trebuie privita din perspectiva unor conflicte intre cercuri de interese, ci din perspectiva interesului public. Serviciile de informatii trebuie sa lucreze pentru cetatean, nu pentru clientii puterii", a spus primul-ministru. Intrebat daca guvernul va aproba saptamana viitoare o ordonanta in acest sens, premierul a declarat sec: "Eu nu am inca proiectul pe masa, ca sa pot sa-l vad".

In opinia lui Tariceanu, un astfel de proiect trebuie sa fie rezultatul unei dezbateri si al unei consultari. "Executivul are un rol important pe aceasta tema", a tinut sa puncteze Tariceanu. Premierul a incercat sa arate ca nu e preocupat de subordonarea viitoarei comunitati de informatii si ca nu se contreaza cu presedintele pe aceasta tema.
"In Romania, multa lume gandeste din perspectiva intereselor pe care trebuie sa le apere serviciile de informatii. In guvernarea trecuta, lupta dintre palate facea o chestiune vitala din acest lucru. Eu si presedintele Basescu nu avem insa aceasta problema", a sustinut primul ministru.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.